Δημήτρης Λιγνάδης: Με καταθέσεις συνεχίζεται η δίκη του κατηγορούμενου σκηνοθέτη

Δημήτρης Λιγνάδης: Με καταθέσεις συνεχίζεται η δίκη του κατηγορούμενου σκηνοθέτη

Κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς σε βάρος ανήλικων και ενήλικων ανδρών

Μετά από μια συνεδρίαση που διεκόπη επεισοδιακά συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη που κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς σε βάρος ανήλικων και ενήλικων ανδρών. Η μαρτυρία του πρώτου νεαρού άνδρα, Αιγυπτιακής καταγωγής, που καταγγέλλει τον κατηγορούμενο ότι τον βίασε αμφισβητήθηκε από την υπεράσπιση του προφυλακισμένου σκηνοθέτη βάζοντας «φωτιά» στην ακροαματική διαδικασία.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, αφού ανέφερε ότι εντόπισε 19 αντιφάσεις στην κατάθεση του μάρτυρα κατέθεσε μήνυση σε βάρος του. «Η κατάθεση είναι απολύτως ψευδής. Η μήνυση (σ.σ. του μάρτυρα) υποβλήθηκε 10 ή 11 χρόνια μετά από το συμβάν, δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση, αλλά ούτε και μάρτυρες» σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζοντας ότι ο νεαρός άνδρας «έπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με το πότε αποφάσισε να υποβάλει μήνυση, μπέρδεψε τις ημερομηνίες, δεν είπε αλήθεια για την επαγγελματική του ταυτότητα, πρόκειται περί κοινού απατεώνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας .

Τη σκυτάλη στην ακροαματική διαδικασία αναμένεται, εκτός απροόπτου, να πάρει ο νομικός παραστάτης του μάρτυρα, Γιάννης Βλάχος ο οποίος επιδυλάχθηκε να απαντήσει στις αιτιάσεις της υπεράσπισης του κατηγορούμενου λίγο πριν στο βήμα του μάρτυρα ανέβουν οι φίλοι του νεαρού Αιγύπτιου που στην κατάθεση του περιέγραψε στο δικαστήριο τον εφιάλτη που έζησε ενώ ήταν ανήλικος. «Ο κατηγορούμενος με χειρίστηκε, με εκμεταλλεύτηκε. Εκμεταλλεύτηκε την αθωότητα μου σε αυτή την ηλικία που δεν είχα εμπειρίες από τίποτα. Ήμουν το κατάλληλο θύμα…» είπε. Αν και η κατάθεση του νεαρού άνδρα διήρκεσε περισσότερες από 8 ώρες δεν αποκλείεται να κληθεί και πάλι σήμερα να δώσει διευκρινήσεις. Και αυτό γιατί ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ζήτησε την παρουσία του στη δίκη προκειμένου να του υποβάλλει νέες ερωτήσεις, αν αυτό κριθεί απαραίτητο από την εξέλιξη της διαδικασίας.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του αποδίδονται, έχει περάσει ήδη στην αντεπίθεση καταθέτοντας μηνύσεις και αγωγές. Μέσω του συνηγόρου του, ο σκηνοθέτης έχει στραφεί σε βάρος του δικηγόρου πολιτικής αγωγής Γιάννη Βλάχου εξαιτίας, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, της «συνεχιζόμενης έλλειψης σεβασμού του τεκμηρίου αθωότητας του». «Η εντολή που έχουμε λάβει από τον κ. Δημήτριο Λιγνάδη, είναι να ασκήσουμε αγωγή κατά του Ιωάννη Βλάχου με αίτημα την καταβολή χρηματικής ικανοποίησης 20.000 ευρώ για κάθε του τηλεοπτική εμφάνιση σχετικά με τη συγκεκριμένη υπόθεση από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε, πριν ένα χρόνο, μέχρι και σήμερα και για όσες φορές τυχόν το πράξει στο μέλλον» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια ενώ προαναγγέλλεται αγωγή σε βάρος της δικηγόρου Μαρίας Κουρτέση, της παρουσιάστριας Ελεονώρας Μελέτη, της Φαίης Σκορδά αλλά και του Γρηγόρη Βαλλιανάτου.