Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα», τονίζει ο πρόεδρος των ιατροδικαστών

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα», τονίζει ο πρόεδρος των ιατροδικαστών

«Είναι σε εξέλιξη η τελευταία νεκροτομή και τα εργαστηριακά της ευρήματα θα δώσουν ουσιαστικά στοιχεία», είπε ο Νίκος Καλογρηάς

Με αγωνία παρακολουθεί όλη η ελληνική κοινωνία τις εξελίξεις στην υπόθεση με τον θάνατο τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, σε διάστημα 2,5 ετών. Για το θέμα μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδσρος του Πανελλήνιας Ένωσης Ιατροδικαστών, Νίκος Καλογρηάς, στην εκππομπή «Στούντιο 4». Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δοθούν απαντήσει από τους συνδέλφους του για το αν οι θάνατοι οφείλονται σε παθολογικά αίτια ή σε εγκληματικές ενέργειες.

«Είναι σε εξέλιξη η τελευταία νεκροτομή και τα εργαστηριακά της ευρήματα που θεωρούμε ότι και αυτά μπορούν να δώσουν κάποια ουσιαστικά στοιχεία. Είναι σε εξέλιξη πολύ καιρό, γιατί έτσι είναι το σύνηθες. Ο χρόνος της κοινής γνώμης είναι διαφορετικός από τον χρόνο τον δικό μας. Τα εργαστηριακά κάνουν πολλές φορές αρκετούς μήνες να βγουν. Είναι λίγα τα εργαστήρια, αρκετή η προετοιμασία για να γίνουν αυτές οι εξετάσεις, δεν είναι ότι τις βάζεις σήμερα και αύριο βγαίνουν», είπε ο Νίκος Καλογρηάς και αναφερόμενος στην υπόθεση στην Πάτρα, ανέφερε:

«Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε ασφαλή συμπεράσματα, να ξέρουμε με βεβαιότητα ότι αυτό προκάλεσε τον θάνατο. Αυτό θέλει λίγο υπομονή ακόμα. Αν καταλήξουμε θα το κοινωνήσουμε πρώτα στις Αρχές. Θα είναι μία υπόθεση που στο τέλος θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα. Θα διαλευκανθεί πιστεύω. Για όλους θα είναι μια λύτρωση να βρεθεί η απάντηση».