Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οδύσσεια» ο απεγκλωβισμός του Έλληνα πρόξενου από τη Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Οδύσσεια» ο απεγκλωβισμός του Έλληνα πρόξενου από τη Μαριούπολη

«Μιλήσαμε. Είναι μια χαρά» είπε ο πατέρας του

Την επιστροφή του γενικού πρόξενου της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη περιμένει με αγωνία η οικογένειά του, κι ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία για 21η μέρα.

Το μεσημέρι της Τρίτης ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού, τόσο του Έλληνα πρόξενου, όσο και των σχεδόν 80 ατόμων που παρέμεναν εγκλωβισμένοι στο κτίριο του ΟΑΣΕ.

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης είχε αναλάβει το προξενείο μόλις δύο μήνες πριν από τη ρωσική εισβολή.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, μίλησε ο πατέρας του Έλληνα πρόξενου, σχετικά με την πορεία της επιχείρησης.

«Μιλήσαμε μαζί του και είναι καλά»

«Σήμερα είμαστε ανακουφισμένοι, μας έφυγε ένα βάρος. Ο γιος μου με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του ΟΑΣΕ διανυκτέρευσαν έξω από τη Ζαπορίζια, σε μια μικρή πόλη. Δε γνωρίζουμε ποια πορεία θα ακολουθήσουν. Γίνεται εκτίμηση για το προς το πού θα κινηθούν. Τα μπλόκα Ρώσων και Ουκρανών στη διαδρομή διαδέχονται το ένα το άλλο. Το κομβόι δεν είναι μεγάλο, είναι τρία λεωφορεία και κάποια ιδιωτικά αυτοκίνητα των υπαλλήλων», σημείωσε ο κ. Γιώργος Ανδρουλάκης, πατέρας του Έλληνα πρόξενου.

«Έχουν φτάσει στη ζώνη που δουλεύουν τα κινητά. Μιλήσαμε. Είναι μια χαρά, μίλησε και με τη γυναίκα του, είναι χαρούμενος και αυτός που έρχεται. Μας έχουν πει ότι συνοδεύονται από αυτοκίνητα της αστυνομίας» είπε ακόμα.