Καιρός – Μαρουσάκης: «Ο Μάρτης για άλλη μια φορά θα μας δείξει το κακό του πρόσωπο»

Καιρός – Μαρουσάκης: «Ο Μάρτης για άλλη μια φορά θα μας δείξει το κακό του πρόσωπο»

«Θερμοκρασίες στους 18 βαθμούς Τετάρτη και Πέμπτη. Μη μας ξεγελάσει όμως αυτή η εξέλιξη»

Η κακοκαιρία Φίλιππος υποχωρεί από σήμερα και ο καιρός βελτιώνεται τις επόμενες ημέρες, αλλά δυστυχώς ο χειμώνας δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα για φέτος.

«Η Εύβοια λειτούργησε σαν μια ομπρέλα προστασίας για την Αττική. Δεν μπόρεσαν όμως να περάσουν στα πιο εσωτερικά τμήματα του νομού Αττικής και προς το Λεκανοπέδιο».

«Τελειώνει εδώ η κακοκαιρία;» ρωτήθηκε ο μετεωρολόγος, για να απαντήσει: «Σιγά σιγά εξασθενεί αυτό το κύμα κακοκαιρίας. Σήμερα θα έχουμε κάποιες χιονοπτώσεις προς την περιοχή της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια».

«Από αύριο και κυρίως Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη αρχίζει σιγά σιγά να υποχωρεί αυτή η πολική αέρια μάζα. Μας έρχονται πιο θερμά χρώματα από την περιοχή της κεντρικής Μεσογείου. Θα ανέβει η θερμοκρασία. Θα δούμε θερμοκρασίες κοντά στους 18 βαθμούς Τετάρτη και Πέμπτη. Μη μας ξεγελάσει όμως αυτή η εξέλιξη γιατί προς το τέλος της εβδομάδας φαίνεται και πάλι να κατεβαίνουν οι πολικές αέριες μάζες από την περιοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας, δηλαδή ο Μάρτης για άλλη μια φορά θα μας δείξει το κακό του πρόσωπο, κυρίως σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες», τόνισε ο μετεωρολόγος του Open.