Εξονυχιστική έρευνα της δικαιοσύνης για το ηχητικό ντοκουμέντο Βγενόπουλου

Εξονυχιστική έρευνα της δικαιοσύνης για το ηχητικό ντοκουμέντο Βγενόπουλου

Πρόκειται για συνομιλία με γυναίκα επιχειρηματία και αφορά την καταγγελία του 2016 για απόπειρα εκβιασμού την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου

Στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος μπαίνει το ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο καταγράφεται συνομιλία του Ανδρέα Βγενόπουλου, που έχει φύγει από τη ζωή, με γυναίκα επιχειρηματία την οποία φέρεται να επικαλείτο όταν το 2016 κατήγγειλε για απόπειρα εκβιασμού την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Η νομιμότητα ή όχι του επίμαχου υλικού είναι αυτή που θα κρίνει αν η δικογραφία που είχε σχηματιστεί για την υπόθεση θα βγει ή όχι από το αρχείο. Ο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σκιαδαρέση, ο οποίος μελέτησε την υπόθεση μετά τη δημοσιοποίηση του ηχογραφημένου υλικού, με παραγγελία του απευθύνετε στον Εισαγγελέα Εφετών, Προϊστάμενο του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος «προκειμένου να αξιολογήσει σχετικά με το πρωτοεμφανιζόμενο ηχογράφημα αν είναι νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο και μπορεί να ληφθεί υπόψη».

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός σημειώνει ότι πρέπει να κριθεί αν το επίμαχο υλικό είναι γνήσιο και άρα νέο αποδεικτικό στοιχείο ικανό «ώστε, κατά περίπτωση, να ανασύρει τη δικογραφία και να επανεξετάσει ή όχι την υπόθεση». Παράλληλα, επισημαίνεται πως αν «κατά τον έλεγχο αξιολογηθεί ως μη γνήσιο ή παράνομο, το ηχογράφημα αυτό» ο εισαγγελέας πρέπει «να ενεργήσει αρμοδίως ώστε να ελεγχθεί ποινικά η παραγωγή του και η χρησιμοποίησή του.»