Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Νέες εξηγήσεις της μητέρας για τις εκδορές στο πρόσωπο της Μαλένας

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Νέες εξηγήσεις της μητέρας για τις εκδορές στο πρόσωπο της Μαλένας

Άλλος δικηγόρος ανέλαβε την οικογένεια

Στο προσκήνιο έχουν έρθει φωτογραφίες που δείχνουν σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας, λίγο πριν φύγει από τη ζωή και έτσι η υπόθεση με τον θάνατο τριών παιδιών στην Πάτρα γίνεται όλο και πιο περίπλοκη.

Μάλιστα, 40 μέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας με τη διερεύνηση της υπόθεσης να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, η μητέρα των παιδιών αλλάζει δικηγόρο και ενεργοποιεί τον Απόστολο Λύτρα, ενώ δίνει νέες απαντήσεις, σε ορισμένα από τα ερωτήματα που προκάλεσαν οι τελευταίες δηλώσεις της, όπως επισημάνθηκε στην εκπομπή Live News του Mega.

Με αφορμή ορισμένες φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα και δείχνουν σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας λίγο πριν σβήσει το αγγελούδι το 2019, επαναλαμβάνει πως η ίδια δεν φέρει καμία ευθύνη. Πιθανολογεί ότι οι εκδορές στη μύτη του μωρού προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάνηψης από τους γιατρούς και το έκζεμα στο μάγουλό της, δεν είναι τίποτα άλλο όπως λέει, από μια ατοπική δερματίτιδα.

«Δεν θυμάμαι αν υπήρχαν αυτές οι εκδορές. Έγινε και μία ανάνηψη, πιθανότατα έτσι να προκλήθηκαν. Κοιτάξτε λίγο πιο προσεκτικά, πού είναι ακριβώς. Είναι λίγο πιο κάτω από τα μάτια, στο κόκκαλο της μύτης. Εκεί και να θες να κλείσεις τη μύτη, δεν γίνεται. Όσο για το έκζεμα στο μάγουλό της, αυτό είναι ατοπική δερματίτιδα, είχε το παιδί, παντού έβγαζε συνεχώς», δήλωσε η μητέρα του κοριτσιού, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 33χρονη όμως μένει να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα που προκάλεσαν οι τελευταίες δηλώσεις της, στην Αγγελική Νικολούλη και στην εκπομπή Φως στο Τούνελ. Για τις τελευταίες στιγμές της Τζωρτζίνας, για τις ερωτήσεις που έκανε για κάμερες μέσα και έξω από το δωμάτιο του παιδιού της αλλά κι για τον χρόνο που ήταν σε διάσταση με τον σύζυγό της.

Τα λόγια της μητέρας έρχονται σε πλήρη διάσταση με τις καταθέσεις ακόμη και στενών συγγενών της οικογένειας, όπως παρατηρούν αξιωματικοί της αστυνομίας. Και αυτό γιατί οι τελευταίοι έχουν μιλήσει για προβλήματα που υπήρχαν όχι για 2 ημέρες, αλλά για σχεδόν 2 ολόκληρα χρόνια.

Σε αυτές τις δύο ημέρες όπως υποστηρίζει η μητέρα πέθανε η μικρή Ίριδα στην κούνια του σπιτιού της. Με σημαντικό μάρτυρα να αναφέρει πως το αγγελούδι εντόπισε νεκρό η Τζωρτζίνα κ όχι η θεία της, όπως η ίδια έχει καταθέσει. Και μάλιστα όταν ακόμη η Τζωρτζίνα ήταν υγιέστατη. Πριν πάθει την ανακοπή, που της προκάλεσε την εγκεφαλική βλάβη. Η μητέρα πάντως το αρνείται.

«Έχω καταλάβει ποιος μπορεί να είναι, αλλά δε γνωρίζω γιατί το κάνει. Η Τζωρτζίνα ήταν εννέα ετών, με εννέα ετών παιδί συνεννοείσαι κανονικότατα. Αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα το έλεγε», αναφέρει η μητέρα.

Αξιωματικοί της αστυνομίας που συντονίζουν τη μεγάλη έρευνα έχουν εστιάσει από την πρώτη στιγμή στον θάνατο της Τζωρτζίνας.

«Η πιθανή αιτία θανάτου της εννιάχρονης Τζωρτζίνας φαίνεται να είναι – με βάση σημαντικές ενδείξεις που έχουμε – η ίδια με εκείνη των αδελφών της, Μαλένας και Ίριδας, που πέθαναν τον Απρίλιο του 2019 και τον Μάρτιο του 2021. Και αυτό, παρότι υπάρχουν αρχικές γνωματεύσεις που αποδίδουν τον θάνατό τους σε ηπατική ανεπάρκεια και αγενεσία φλεβοκόμβου, που φαίνεται να είναι εντελώς λανθασμένες» αναφέρει αστυνομική πηγή στο «Βήμα της Κυριακής».

Στελέχη των αρχών ασφαλείας επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους και στις αναφορές της 33χρονης μητέρας για νοσηλείες που είχε στα τέλη του 2020 και τις αρχές 2021 σε κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών. Τις συνέδεσε με την πολλή στεναχώρια που της προκάλεσε ο θάνατος της Μαλένας. Λίγους μήνες μετά πάντως, όταν είχε φύγει από τη ζωή και η Ίριδα, με το τρίτο τους παιδί να χαροπαλεύει, οι γονείς διασκέδαζαν σε συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου. Με αναφορές για μια συναυλία χωρίς αύριο, στο στάδιο της Παναχαϊκής.