Ηράκλειο: Δύο νεαροί 19 και 17 ετών κατηγορούνται για ένοπλη ληστεία σε περίπτερο

Ηράκλειο: Δύο νεαροί 19 και 17 ετών κατηγορούνται για ένοπλη ληστεία σε περίπτερο

Στο σπίτι του ενήλικα βρέθηκε ένα μίνιο οπλοστάσιο, ενώ δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του πατέρα του ανήλικου

Εξιχνιάστηκε σήμερα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, υπόθεση ληστείας που διαπράχτηκε σε επιχείρηση στο Ηράκλειο.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών 19 και 17 ετών για ληστεία, ενώ ο πρώτος συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα ενός ημεδαπού για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου. Όπως προέκυψε, το βράδυ 25ης Φεβρουαρίου ο 17χρονος εισήλθε σε επιχείρηση ημεδαπού και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησε τον υπάλληλο και αφαίρεσε από το ταμείο του καταστήματος χρηματικό ποσό ύψους 100 ευρώ και διέφυγε.

Από την έρευνα και προανάκριση της Αστυνομίας, καθώς και από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε η ταυτότητα του δράστη, αλλά και η εμπλοκή του 19χρονου, ο οποίος τον ανέμενε σε κοντινή απόσταση σε ρόλο τσιλιαδόρου και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν μαζί προς άγνωστη κατεύθυνση. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δεύτερου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια, τρεις ασύρματοι, πιστόλι, δύο γεμιστήρες, δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες με δύο φίλτρα και κάλυκες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.