Στέργιος Νέζης: Θα καθίσει ξανά στο εδώλιο για τη «μίζα» των 250.000 ευρώ

Στέργιος Νέζης: Θα καθίσει ξανά στο εδώλιο για τη «μίζα» των 250.000 ευρώ

Αναβιώνει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η υπόθεση του «μαύρου χρήματος»

Η ώρα των εξηγήσεων για τον Στέργιο Νέζη πλησιάζει, καθώς σήμερα 1 Μαρτίου κάθεται και πάλι στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κατηγορούμενος για την υπόθεση της «μίζας» των 250.000 ευρώ.

Ο Στέργιος Νέζης έχει μπει στο «στόχαστρο» της δικαιοσύνης για το «μαύρο χρήμα», που σύμφωνα με την κατηγορία έλαβε το 2003, μέσω εξωχώριας εταιρείας, προκειμένου να αναθέσει το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Λαύριο.

Ο Στέργιος Νέζης πρωτόδικα έχει καταδικαστεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, σε κάθειρξη 5 ετών, ενώ υποχρεώθηκε να καταβάλλει εγγύηση 100.000 ευρώ για να του χορηγηθεί αναστολή. Μάλιστα, οι δικαστές αποφάσισαν την κατάσχεση και δήμευση του ποσού των 250.000 ευρώ, που κατά την κατηγορία, ήταν η «μίζα» που δόθηκε.

Υπενθυμίζεται, ότι η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου εκδόθηκε λίγες μόλις ημέρες αφότου τέθηκε σε ισχύ ο νέος Ποινικός Κώδικας, ο οποίος είχε υιοθετήσει αλλαγές στο νόμο περί καταχραστών του δημοσίου, που χαρακτηρίστηκαν από νομικούς «διατάξεις πλυντήριο» και οδήγησαν σε ξαφνικό θάνατο υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος και διαφθοράς.

Οι αντιδράσεις εντός αλλά και εκτός Ελλάδος ήταν τέτοιας έντασης που η Νέα Δημοκρατία, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, προχώρησε σε τροποποιήσεις των επίμαχων διατάξεων που είχαν ψηφιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.