Κακοκαιρία «Μπιάνκα»: Πότε έρχεται νέος χιονιάς – Ποιες περιοχές θα πλήξει

Κακοκαιρία «Μπιάνκα»: Πότε έρχεται νέος χιονιάς – Ποιες περιοχές θα πλήξει

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις προβλέπονται τις επόμενες ημέρες

Αύριο Κυριακή αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας η κακοκαιρία Μπιάνκα και τα κύρια χαρακτηριστικά της θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα, οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και η πτώση της θερμοκρασίας.

Σήμερα Σάββατο 26 Φεβρουαρίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια. Από το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα βόρεια τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία στα 6 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 13 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός σήμερα θα είναι αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα στα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια που σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, και βαθμιαία στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και από το απόγευμα και της Θράκης. Από το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες νωρίς το πρωί στα θαλάσσια – παραθαλάσσια της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του Ανατολικού Αιγαίου και θα πέφτουν πυκνά χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς. Θα πνέουν θυελλώδεις βοριάδες 8 μποφόρ στα πελάγη και θα πέσει αισθητά (3-5 βαθμούς) η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια.

Την Τρίτη αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές το πρωί στα ανατολικά και νότια και κυρίως σε Κυκλάδες, Βόρεια Κρήτη, Δωδεκάνησα, ενώ μέχρι το μεσημέρι θα συνεχιστούν τα πυκνά χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Δεν αποκλείεται να έχουμε και χιονοκαταιγίδες και οι ποσότητες χιονιού θα είναι ικανές να προκαλέσουν προβλήματα στις μετακινήσεις, οπότε οι οδηγοί πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες.