Πάτρα: Τα άλυτα μυστήρια για τους θανάτους των 3 κοριτσιών – Τι λέει η γιατρός που διέγνωσε φλεβοκόμβο στην Ίριδα

Πάτρα: Τα άλυτα μυστήρια για τους θανάτους των 3 κοριτσιών – Τι λέει η γιατρός που διέγνωσε φλεβοκόμβο στην Ίριδα

Οι γονείς θα καταθέσουν μήνυση εναντίον του πρώην αστυνομικού διευθυντή για τις αιχμές που άφησε εναντίον τους

Κάθε λεπτομέρεια είναι, πλέον, σημαντική για τον θάνατο των 3 κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα μέσα σε διάστημα λιγότερο των τριών ετών. Από τον θάνατο της μικρής Ίριδας στην κούνια του σπιτιού της, στην αιφνιδιαστική ανακοπή της 9χρονης Τζωρτζίνας λίγες μέρες μετά και από εκεί λίγο αργότερα στην επανασύνδεση του ζευγαριού, λίγο πριν χάσει τη μάχη και το τρίτο αγγελούδι τους…

Είναι οι 30 μέρες που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της αστυνομικής έρευνας με στόχο να διαπιστωθεί αν τα δραματικά γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους και αν πίσω από αυτά υπάρχουν στοιχεία κλειδιά, για το σύνολο της συνταρακτικής υπόθεσης.

Σύμφωνα με το Live News του Mega αξιωματικοί της αστυνομίας παρατηρούν ότι μέσα σε αυτό το διάστημα εκτός από τον θάνατο και την κηδεία της μικρής Ίριδας, μέλος της οικογένειας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με νευρολογικής φύσης προβλήματα και λίγες μέρες μετά καταγράφεται η αιφνιδιαστική ανακοπή της 9χρονης Τζωρτζίνας, που σηματοδοτεί τόσο την αντίστροφη μέτρηση στη σύντομη ζωή της, όσο και την αυλαία της τραγωδίας.

«Δεν πήραμε χρήματα για καμία από τις κηδείες των τριών παιδιών. Δεν το κάνουμε ποτέ σε τέτοιες περιπτώσεις. Γνωρίζαμε άλλωστε ότι η οικογένεια αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα», αναφέρει το γραφείο τελετών.

Το δικό της ευχαριστώ στο γραφείο τελετών αλλά και σε ντελιβεράδες της Πάτρας που είχαν κάνει έρανο μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, είχε πει και η 33χρονη μητέρα…

«Θα θέλαμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους εσάς, που από το καθημερινό σας κόπο συμβάλατε να συγκεντρωθεί αυτό το αξιοπρεπέστατο ποσό», είχε γράψει σε ανάρτησή της η μητέρα των παιδιών.

Μήνυση στον πρώην αστυνομικό διευθυντή

Οι γονείς το πρωί έδωσαν εντολή να κατατεθεί μήνυση στον πρώην αστυνομικό διευθυντή Χρήστο Ρουγκάλα, που με χθεσινές του δηλώσεις στο Live News άφησε αιχμές τόσο για τη μητέρα όσο και για τον πατέρα των αδικοχαμένων παιδιών.

Η αγορά πάντως της συγκεκριμένης μηχανής από τον πατέρα είχε γίνει το 2020, ένα χρόνο μετά τον θάνατο της Μαλένας. Το είχε κάνει γνωστό ο ίδιος με ανάρτησή του, μέσα από την οποία έδειχνε τον ενθουσιασμό του: «Θα θέλαμε να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους εσάς, που από το καθημερινό σας κόπο συμβάλατε να συγκεντρωθεί αυτό το αξιοπρεπέστατο ποσό».

Ήταν Κυριακή 21 Μαρτίου του 2021 όταν η Ίριδα βρέθηκε νεκρή στην κούνια που κοιμόταν από την θεία της.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», οι γονείς παρέμειναν σε διάσταση και μετά την κηδεία του μωρού. Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται πως δεν υπήρξε επανένωση ούτε λίγες μέρες μετά, στις 12 Απριλίου του 2021, όταν η Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας που είχε μεταφερθεί τρεις μέρες νωρίτερα.

Στο μονόκλινο που νοσηλευόταν και ενώ ετοιμαζόταν να πάρει εξιτήριο, η 9χρονη υπέστη ένα ανεξήγητο μέχρι σήμερα καρδιακό επεισόδιο και έχασε τις αισθήσεις της για 50 λεπτά…

Η 9χρονη έχει επιζήσει αλλά έχει υποστεί σημαντική εγκεφαλική βλάβη. Οι γιατροί που βλέπουν ξανά τις εξετάσεις της, διαπιστώνουν ότι δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα που να δικαιολογεί αυτό που της συνέβη. Κάτι που έχουν αναφέρει και για τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας…

Στη Τζωρτζίνα όπως αποδείχθηκε είχαν απομείνει λίγες μήνες ζωής Ήταν το διάστημα που σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς της επανασυνδέθηκαν. Κάτι που δεν είχε συμβεί
ούτε με τον θάνατο της Ίριδας, αλλά ούτε και όταν μέλος της οικογένειας εισήχθη σε νοσοκομείο με νευρολογικά προβλήματα.

Πλέον γιατροί, ιατροδικαστές και στελέχη της αστυνομίας, επιχειρούν να δώσουν μια συνολική απάντηση γι’ αυτό που χαρακτηρίζουν ως τη ιδιόμορφη σκυταλοδρομία θανάτου που έχουν συναντήσει στην επαγγελματική τους πορεία.

Τι λέει η παθολογοανατόμος που διέγνωσε φλεβοκόμβο στην Ίριδα 

Η Αντιγόνη Μητσέλου, δικαστικός παθολογοανατόμος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ανέφερε στο Live News ότι η 6 μηνών Ίριδα πέθανε από απουσία φλεβόκομβου και πνευμονικό οίδημα, το οποίο είναι αποτέλεσμα μίας κάμψης της καρδιακής λειτουργίας.

«Είναι πολύ σπάνιο, συγκεκριμένα μία περίπτωση στις 100.000», δήλωσε η κ. Μητσέλου και πρόσθεσε:

«Κλινικά είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί. Εκτός από βραδυκαρδίες, μπορεί να κάνει και αρρυθμίες, και μπορεί να λειτουργεί μια χαρά η καρδιά. Νευρικές αποληνώσεις βρήκα στο υπόλοιπο μυοκάρδιο, άρα η καρδούλα του χτυπούσε. Κάποια στιγμή, δεν ξέρω πότε, θα σταματούσε να χτυπάει».

Η κ. Μητσέλου δήλωσε πως είναι σίγουρη ότι η μικρή Ίριδα πέθανε από το πρόβλημα στην καρδιά της.