Καλαμάτα: Ηλικιωμένη έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό και πέθανε από τον καημό της

Καλαμάτα: Ηλικιωμένη έχασε το σπίτι της σε πλειστηριασμό και πέθανε από τον καημό της

«Τρεις μέρες μετά από την στιγμή που αναγκάστηκε να φύγει από την οικία της... έσβησε», λέει συγκλονισμένος ο γιος της

Πέθανε από τη στενοχώρια της η κυρία Καίτη στην Καλαμάτα, αφού στα γεράματα βρέθηκε στο δρόμο. Είχε αγοράσει ένα πίστι με δάνειο, αλλά το τελευταίο διάστημα αδυνατούσε να το απολπληρώσει.

«H μητέρα μου εργαζόταν και όσο εργαζόταν δεν χρώσταγε ένα σεντ. Δεν χρώσταγε σε κανέναν, όλοι την αγαπούσαν, όλους τους βοηθούσε και έβαλε και δικά της χρήματα. Πήρε ένα δάνειο στεγαστικό, της το δώσανε ευχαρίστως με ανοιχτές τις πόρτες, κάπου 80 – 90 χιλιάρικα για να πάρει ένα σπιτάκι 77 τ.μ. ένα σπιτάκι, στεγαστικό», είπε στην εκπομπή Live News του Mega ο γιος της άτυχης ηλικιωμένης.

Η 70χρονη επί 15 χρόνια, δούλευε ένα περίπτερο στην Καλαμάτα που νοίκιαζε. Ήξερε πόσα έβγαζε κι είχε κι ένα κομπόδεμα στην άκρη. Τίποτα όμως, δεν έγινε, όπως τα υπολόγισε.

«Έφτασε η στιγμή όμως, κάποια στιγμή, που έχασε το περίπτερο, διότι το νοίκιαζε το περίπτερο η μητέρα μου, πέθαναν οι ιδιοκτήτες και οι άδειες χαθήκαν. Το δάνειο, αφού το έχασε το περίπτερο, τι να πλήρωνε μετά; Δεν είχε λεφτά. Δεν μπορούσε μετά να αποπληρώσει και τις δόσεις, στεναχωρήθηκε, η τράπεζα έκανε ηλεκτρονικά τον πλειστηριασμό, την παρενοχλούσε, «θα σας βγάλουμε βιαίως» η τράπεζα ανένδοτη, πουθενά. Της κάνανε ψυχολογικό πόλεμο», δηλώνει ο γιος της 70χρονης.

Το σπίτι το έχασε. Δεν μπόρεσε να πληρώσει τις δόσεις… Η κυρία Καίτη, χωρίς δουλειά, χωρίς λεφτά, έβλεπε τη ζωή της να καταρρέει… Τους τελευταίους 6 μήνες ζούσε μ’ ένα επίδομα 347 ευρώ και με αυτά τα χρήματα τώρα, έπρεπε να βρει ένα άλλο σπίτι να νοικιάσει για να ζήσει.

«Αντί λοιπόν η τράπεζα να δεχτεί μια παράταση, το δέχτηκε ότι το έχασε, εντάξει το έχασε, δηλαδή τόσο αναίσθητοι; Δεν δεχτήκανε, «να σας πληρώσουμε εμείς» λέω, δεν δεχτήκανε. Δεν είναι υποχρεωμένοι μου είπανε. Δεν βρίσκαμε και σπίτι, δεν ήμασταν και… 347 ευρώ το τελευταίο εξάμηνο πήρε η μητέρα μου, γιατί της έβγαλα εγώ τα χαρτιά, ανασφάλιστων υπερηλίκων σύνταξη , επίδομα, αυτό, 347 ευρώ. Τι να πληρώσει δηλαδή; Ποιο ενοίκιο να βρει; Ποιο ρεύμα να πληρώσει;», επισημαίνει ο γιος της ηλικιωμένης.

Σύμφωνα με τον γιο της, το «χτύπημα» της μοίρας ήταν πολύ δυνατό για να το αντέξει. Όταν η πόρτα του σπιτιού που είχε αγοράσει με το δάνειο, έκλεισε πίσω της, η 70χρονη, λύγισε…

Τρεις μέρες μετά, «έσβησε» στο νοσοκομείο.

«Η γυναίκα έφυγε 15 Φλεβάρη, βρήκαμε σπίτι και με το που φτάσαμε στο άλλο σπίτι, 20 χιλιόμετρα μακριά ήταν από την Καλαμάτα, σε μία ερημιά, σε τρεις ημέρες στεναχωρήθηκε, είπε «αυτό ήταν», με το που βγήκε από το σπίτι το παλιό, έφτασε στο καινούργιο, έπεσε, δεν μπορούσε να περπατήσει, έπαθε εγκεφαλικό. «Θέλω να πεθάνω» μου έλεγε αυτό ήταν και πέθανε στο νοσοκομείο. Παρασκευή βράδυ την πήγαμε στο νοσοκομείο, Σάββατο 19 Φλεβάρη πέθανε το πρωί», αποκαλύπτει ο γιος της 70χρονης.

Πρόκειται για μία συγκλονιστική ιστορία, που έχει στιγματίσει όλη την  οικογένεια.

1
σχόλιο
  1. avatar Φανουλι

    Μπορώ να μάθω ποια τράπεζα είναι?

Παρακαλούμε περιμένετε ...