Κορονοϊός: Συνεδριάζει η επιτροπή για νέα άρση μέτρων – Προς περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών

Κορονοϊός: Συνεδριάζει η επιτροπή για νέα άρση μέτρων – Προς περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών

Το πλάνο για να επιστρέψει η κανονικότητα

Η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει σήμερα και σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι θα πέσει το θέμα της κατάργησης της υποχρεωτικότητας της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αλλά και περιορισμοί που σχετίζονται με τις αποστάσεις και την χωρητικότητα σε επιχειρήσεις.

Πολλοί εκ των ειδικών θεωρούν ότι ίσως να είναι λίγο πρόωρη η κατάργηση της χρήσης μάσκας έξω, ένα μέτρο που κατά κοινή ομολογία καταστρατηγείται, ενώ και οι έλεγχοι είναι από ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι. Πάντως -όπως όλα δείχνουν – η λήξη της χρήσης της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους τοποθετείται το αργότερο στις αρχές Μαρτίου.

Η γραμμή πλεύσης που ακολουθεί η χώρα μας όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, χαράσσεται μέρα με την μέρα προς μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από εκείνη που πορευόταν μέχρι πριν από λίγο καιρό. Και αυτή η νέα πορεία κυβέρνηση και ειδικοί θεωρούν ότι θα μας οδηγήσει στην κανονικότητα.

Τον δρόμο έδειξε ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος αποκάλυψε πώς πρέπει να κινηθούμε από εδώ και πέρα για να ξεμπερδεύουμε με τον κορονοϊό.

Από τους βασικούς παράγοντες που οδηγούν στην σταθεροποίηση της πανδημίας είναι όσο κι αν ακούγεται παράξενο η μετάλλαξη Όμικρον. Κι αυτό γιατί προκαλεί στους εμβολιασμένους ήπια συμπτώματα, ενώ ακόμα και τώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων είναι δυσθεώρητος, οι θάνατοι που επιφέρει είναι λιγότεροι από εκείνους που προέρχονταν από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Ο καθηγητής επέστησε πάντως την προσοχή όλων στην επιτήρηση του κορονοϊού γιατί θα είναι για καιρό μαζί μας αλλά και στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης.

Τα κρούσματα το επόμενο διάστημα δεν θα έχουν σημασία και η καταμέτρησή τους θα αφορά μόνο τους επιστήμονες για καθαρά στατιστικούς λόγους αλλά και επιστημονική καταγραφή και μελέτη.

Αυτά στα οποία θα πρέπει να είναι στραμμένη η προσοχή όλων θα είναι να μην αυξηθούν οι νοσηλείες και ειδικά στις ΜΕΘ.

Εν κατακλείδι η φράση «Δεν βρισκόμαστε στο τέλος της ιστορίας του κορονοϊού αλλά ίσως είμαστε στο τέλος αυτού που ονομάζουμε επείγουσα φάση» του κ. καθηγητή δείχνει ότι είναι πολύ πιθανό τα χειρότερα να τελειώνουν.

Με αυτό το πλάνο ελευθερίας πορεύεται η Ευρώπη και αυτός θα είναι από εδώ και πέρα ο «οδικός χάρτης» που θα ακολουθήσει η Ελλάδα.