Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia – Αγωνία για την τύχη των 11 αγνοούμενων – Πληροφορίες και για άλλους 4-5 επιζώντες

Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia – Αγωνία για την τύχη των 11 αγνοούμενων – Πληροφορίες και για άλλους 4-5 επιζώντες

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βρούμε κι άλλους και γι' αυτό συνεχίζουμε την επιχείρηση» - Aποβιβάσθηκαν στο Πρίντζεζι 48 διασωθέντες

Πληροφορίες για 4-5 ακόμα επιζώντες, μετά τον 21χρονο Λευκορώσο, από τους 11 αγνοούμενους στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia, οι οποίες όμως προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί έχουν στη διάθεσή τους στελέχη του λιμενικού και της ΕΚΑΜ, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, κατά την επιχείρηση απεγκλωβλισμού του ο 21χρονος Λευκορώσος που διασώθηκε πριν από λίγο να φέρεται να είπε στην ομάδα διάσωσης ότι δεν είδε άλλον ζωντανό, αλλά άκουγες φωνές.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βρούμε κι άλλους και γι' αυτό συνεχίζουμε την επιχείρηση», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Γιώργος Αλεξίου.

Aποβιβάσθηκαν στο Πρίντζεζι 48 διασωθέντες

Έφτασαν νωρίς σήμερα το πρωί, στο λιμάνι του Πρίντζεζι, 48 διασωθέντες από το ναυάγιο του Euroferry Οlimpia. Τους μετέφερε στην Ιταλία, το πλοίο Florencia, το οποίο ανήκει, επίσης, στην εταιρία Grimaldi.

Σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, πρόκειται για Ιταλούς, Πολωνούς, Βούλγαρους και Ουκρανούς επιβάτες.

Όλοι τους, υπογράμμισαν ότι η παροχή βοήθειας ήταν άμεση και αποτελεσματική, και ότι «το σημαντικότερο, αυτή την στιγμή, είναι το ότι κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτή την δοκιμασία».