Σημαντική υποστήριξη για την εξάπλωση των δραστηριοτήτων της λαμβάνει η ΠΡ.Ε.Π.Υ. ΑΜΚΕ από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Σημαντική υποστήριξη για την εξάπλωση των δραστηριοτήτων της λαμβάνει η ΠΡ.Ε.Π.Υ. ΑΜΚΕ από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Η «πρωτοβουλία ΠΡ.Ε.Π.Υ.» υπήρξε ο θεμέλιος λίθος της συζήτησης που κατέληξε στην «Κάρτα Υγείας Αθλητή» όπως ισχύει σήμερα σ’ όλα τα σπορ

Σε ημερίδα που διεξήχθη την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στην Ελευσίνα, με οικοδέσποινα την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΠΡ.Ε.Π.Υ. ΑΜΚΕ» και εκλεκτούς καλεσμένους τους κ.κ. Ευάγγελο Λιόλιο - Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Θεόδωρο Λιβάνιο – Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιο Κώτσηρα – Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Αργύρη Οικονόμου – Δήμαρχο Ελευσίνας, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της πρόληψης στις αναπτυξιακές ηλικίες στον αθλητισμό.

Η ΠΡ.Ε.Π.Υ. ΑΜΚΕ παρουσίασε στους παρισταμένους σημαντικά στατιστικά στοιχεία που έχουν προκύψει από τις εργασίες της στο θέμα της άθλησης των παιδιών, της υγείας της άθλησης και της πρόληψης, ζητώντας την συνεργασία των παρευρισκόμενων για την περαιτέρω επέκταση των προγραμμάτων πρόληψης υγείας στις αναπτυξιακές ηλικίες που αποτελούν το μέλλον μας.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κατέδειξε την ευθύνη όλων στην αλλαγή κουλτούρας ειδικά στο θέμα της πρόληψης τονίζοντας ότι «αν θέλεις να κάνεις μια αλλαγή στην κοινωνία, ασχολήσου με την νέα γενιά» και έθεσε την επιρροή της Ομοσπονδίας στην διάθεση της περαιτέρω εξάπλωσης των προγραμμάτων του ΠΡ.Ε.Π.Υ. Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνηση παρουσίασε ενδιαφέροντα πεδία συνεργασίας του Υφυπουργείου και της ΕΟΚ σχετικά με τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Ομοσπονδίας και εξέφρασε την στήριξή του στην οργάνωση και στην εξάπλωση της συνεργασίας ΠΡ.Ε.Π.Υ. ΑΜΚΕ και ΕΟΚ.

Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης ανέλυσε το πολυδιάστατο των προγραμμάτων της ΠΡ.Ε.Π.Υ. ΑΜΚΕ, διότι η διαδικασία της πρόληψης προϋποθέτει και εμπεριέχει στοιχεία πολιτισμού, κουλτούρας, αθλητισμού και παιδαγωγικής και εξέφρασε την πρόθεσή του να στηρίξει τις εργασίες της.

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας, αναφέρθηκε στο σκέλος της ανάπτυξης υποδομών, ως εργαλείο λειτουργίας προγραμμάτων πρόληψης και εξέφρασε την δικαίωσή του για την στήριξη του ΠΡ.Ε.Π.Υ. από σύστασής του, καθώς και την πρόθεσή του να βοηθήσει την περαιτέρω εξάπλωση των προγραμμάτων της.

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΠΡ.Ε.Π.Υ. ΑΜΚΕ», αποτελεί την μετεξέλιξη της «πρωτοβουλίας ΠΡ.Ε.Π.Υ.» του Ομίλου Καλαθοσφαίρισης Ελευσίνας, η οποία αφορά τον προ-αγωνιστικό έλεγχο πρόληψης υγείας και είχε ξεκινήσει το 2016, συνέπεια του αιφνίδιου θανάτου έφηβου αθλητή σε αγώνα μπάσκετ της ομάδας.

Η «πρωτοβουλία ΠΡ.Ε.Π.Υ.» υπήρξε ο θεμέλιος λίθος της συζήτησης που κατέληξε στην «Κάρτα Υγείας Αθλητή» όπως ισχύει σήμερα σ’ όλα τα σπορ.