Κορονοϊός: Και επίσημα από το Σάββατο χαλαρώνουν τα μέτρα – Όρθιοι στη διασκέδαση και 50% πληρότητα στα γήπεδα

Κορονοϊός: Και επίσημα από το Σάββατο χαλαρώνουν τα μέτρα – Όρθιοι στη διασκέδαση και 50% πληρότητα στα γήπεδα

Το ποσοστό τηλεργασίας θα πέσει στο 20% - Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη

Άμεσα και μάλιστα από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου χαλαρώνουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον κορονοϊό. Το ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και εξήγησε ότι η νέα κατάσταση θα ισχύει από το προσεχές Σάββατο.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (16/2) η Επιτροπή των Ειδικών συνεδρίασε για τη χαλάρωση των μέτρων και μεταξύ άλλων είπε «ναι» σε όρθιους στη διασκέδαση, σε αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%, έναρξη των σχολικών εκδρομών, ενώ η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα είναι 20%.

Η κυβέρνηση έκανε δεκτές τις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίοι ωστόσο έχουν ανάψει «κόκκινο» για τα καρναβάλια, ενώ και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισημοποίησε τις αποφάσεις με δήλωσή του.

Αύριο η εξέταση των επιμέρους αιτήματων

Αναλυτικά η δήλωση του Θάνου Πλεύρη: «Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, εισηγήθηκε την άρση της απαγόρευσης της όρθιας διασκέδασης, την έναρξη πραγματοποίησης των σχολικών εκδρομών, την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και την εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Σε αυριανή της συνεδρίαση η επιτροπή θα εξετάσει επιμέρους αιτήματα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 19.02.22».