Χανιά: Νέες αποκαλύψεις και καταγγελίες για το γηροκομείο – κολαστήριο

Χανιά: Νέες αποκαλύψεις και καταγγελίες για το γηροκομείο – κολαστήριο

Συγκλονίζει μαρτυρία για τη δράση των εμπλεκομένων

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για το γηροκομείο -«κολαστήριο» στα Χανιά και το οικονομικό κίνητρο που φέρεται να υπήρχε πίσω την δράση των κατηγορουμένων στην υπόθεση κακοποίησης και θανάτων ηλικιωμένων.

Μία φοροτεχνικός, κατέθεσε στην ΕΡΤ την προσωπική της μαρτυρία για την 92χρονη θεία της, η οποία εξουσιοδότησε δύο άγνωστα άτομα για τα ακίνητα, τη σύνταξη και τις τραπεζικές καταθέσεις όσο διέμενε εκεί.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» εξιστόρησε το πώς έδρασαν οι δράστες, με τη ύποπτη συμμετοχή υπαλλήλου της Περιφέρειας Χανίων προκειμένου να μπει με ψεύτικη εισαγγελική παραγγελία η ηλικιωμένη γυναίκα που φρόντιζε ο πατέρας της στην συγκεκριμένη δομή που διερευνάται για πλήθος αδικαιολόγητων θανάτων.

Σύμφωνα με την κ. Σαριδάκη, «κοινωνική λειτουργός της Περιφέρειας ήρθε και επικαλούμενη ότι υπήρχε εισαγγελική παραγγελία, που δεν υπήρχε, η θεία μου μεταφέρθηκε στο συγκεκριμένο γηροκομείο».

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ για να επισκέπτεται ο πατέρας της την ηλικιωμένη, με την οποία είχε μακρινή συγγένεια, είχε δηλώσει ότι είναι ανιψιός της. Στην αρχή του επέτρεπαν αραιές επισκέψεις και μόνο στο σαλόνι, κατόπιν ενημέρωσης. «Η εικόνα που έδινε, όταν ήταν στο καροτσάκι ήταν μεν περιποιημένη, αλλά έδειχνε χαμένη. Μας έβαζε σε υποψίες αλλά δεν βλέπαμε μία κακή κατάσταση».

Η υπόθεση αυτή αφορά το 2016, όταν οι υπεύθυνοι του γηροκομείου ανακοίνωσαν στον πατέρα της κ. Σαριδάκη ότι δεν θα ασχοληθεί άλλο με την συγκεκριμένη κυρία. «Του είπαν ότι δεν θα ξαναέρθεις και τον απείλησαν ότι θα του σπάσουν τα πόδια έτσι και ξαναπατήσει στο ίδρυμα». Όταν τους απείλησε ότι θα δώσει δημοσιότητα στην υπόθεση, τον απείλησαν από τη διεύθυνση του γηροκομείου ότι «θα τον βρουν στα χαντάκια».