Θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα: Το πόρισμα των εξετάσεων της Τζωρτζίνας θα λύσει το αίνιγμα

Θάνατος τριών κοριτσιών στην Πάτρα: Το πόρισμα των εξετάσεων της Τζωρτζίνας θα λύσει το αίνιγμα

Πυρ και μανία στην οικογένεια για όσα ακούγονται χωρίς υπευθυνότητα - Το δικό τους δράμα περνούν οι δύο γονείς

Με αγωνία παρακολουθούν όλοι οι Έλληνες πολίτες το δράμα της Πάτρας με τους ανεξήγητους θανάτους των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας. Δυο γιατροί καρδιολόγοι μιλώντας στο MEGA εκτιμούν ότι οι τελευταίες καταγραφές στον απινιδωτή της 9χρονης Τζωρτζίνας θα ρίξουν φως στην υπόθεση του θανάτου της, λέγοντας μάλιστα ότι αν ειχαν προηγηθεί αρρυθμίες που να δικαιολογούν τον θάνατο, αυτες θα έχουν καταγραφεί.

Η οικογένεια από την πλευρά της ζητάει με ανακοίνωση να προστατευτεί η μνήμη των παιιδών τους. Να προστατεύσουν την προσωπική τους ζωή, αλλά και τη μνήμη των παιδιών τους δια της δικαστικής όμως οδού επιχειρούν οι γονείς των τριών κοριτσιών που έφυγαν πρόωρα από τη ζωή.

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση αναφέρουν ξανά τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τα τρία αγγελούδια.

«Οι θάνατοι τριών παιδιών μέσα σε διάστημα 2,5 ετών, με διαφορετική ηλικία και χωρίς επιστημονικά να διακρίνεται σαφές αίτιο θανάτου, αδιαμφισβήτητα δεν αποτελούν ένα συνηθισμένο φαινόμενο και ευλόγως δημιουργούνται ερωτηματικά στο άκουσμα και μόνο μιας τέτοια είδησης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της οικογένειας.

Στο ίδιο κείμενο που ξεπερνά τις 1.000 λέξεις εξηγούν πως αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην απαγόρευση δημοσίευσης των φωτογραφιών τους, επειδή τα ΜΜΕ δεν σεβάστηκαν την πρώτη δημόσια έκκλησή τους.

«Δυστυχώς η δημόσια έκκληση που απευθύναμε για να σταματήσει η οποιαδήποτε δημοσίευση ή αναπαραγωγή ανακριβειών δεν εισακούστηκε. Η συνειδητή αυτή στάση μας όμως διαπιστώνουμε ότι δίνει την αφορμή να δημιουργηθούν αυθαίρετοι συνειρμοί και γενικά μια περιρρέουσα κατάσταση μυστηρίου σχετικά με το θέμα».

Ανοικτή η έρευνα

Όπως λένε το πένθος τους δεν τους επιτρέπει να μπουν στην ψυχοφθόρα διαδικασία να απαντούν σε κάθε κακοπροαίρετο άρθρο και κάθε κακόβουλη προσπάθεια ενοχοποίησής τους

Την ίδια στιγμή πάντως οι Αρχές κρατούν ανοιχτό τον φάκελο του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζινας, η οποία είχε υποβληθεί σε επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη, ο οποίος μπορεί να δώσει αποκαλυπτικά στοιχεία για τη λειτουργία της καρδιάς του άτυχου παιδιού.

«Χάρη σε αυτό το μηχάνημα και στους αλγόριθμους ο γιατρός μπορεί να δει αν υπήρξαν αρρυθμίες πριν τον θάνατο. Αν εχει προηγηθεί αρρυθμία το μηχάνημα το ανιχνεύει και οι δικαστικές αρχές μπορούν να το βρουν», δήλωσε ο καθηγητής καρδιολογίας Κωνσταντίνος Τσιούφης.

«Δεν είναι έτσι. Δεν βγήκε κάποιος εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ να πει κάτι. Πήραμε μια εντολή να κάνουμε μια έρευνα για να αποκλειστούν ενδεχόμενα. Το Ανθρωποκτονιών θα πάρει καταθέσεις από γιατρούς, μάρτυρες, νοσηλευτές για να βγάλει ενα συμπέρασμα», είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής.

Το πόρισμα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας αναμένεται να δώσει απαντήσεις, ννα κλείσει ή να ανοίξει περαιτέρω τον κύκλο των ερευνών, με τις γενετικές εξετάσεις να θεωρούνται απαραίτητες.

Οι καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών και ιατροδικαστών αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση. Τελευταίοι από όλους θα κληθούν να καταθέσουν οι γονείς.

Είναι προφανές ότι αυτή η υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη και ενδιαφέρον σε όλη τη χώρα, καθώς οι δύο νεαροί γονείς είναι απαρηγόρητοι, καθώς έχασαν και τα τρία αγγελούδια τους.