Πυξ Λαξ: «Υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για τον συγκεκριμένο άνθρωπο»

Πυξ Λαξ: «Υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για τον συγκεκριμένο άνθρωπο»

Η ανήλικη αποκάλυψε το συμβάν στους γονείς της όταν ήταν 8 ετών

Εξελίξεις προαναγγέλλει τις επόμενες μέρες ο δικηγόρος της 16χρονης σήμερα κοπέλας που φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά από πρώην ντράμερ του συγκροτήματος Πυξ Λαξ.

«Υπήρξε επιλογή συγκεκριμένη της υπεράσπισης της ανήλικης να μην διαρρεύσει απολύτως τίποτα για το πώς έγινε το αδίκημα. Αυτή τη στιγμή εμφανίζονται και άλλες καταγγελίες και τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις. Δεν ξεκινάει κανείς στα 60 να πειράζει παιδιά» είπε ο δικηγόρος του κοριτσιού (που ήταν 6 χρονών τότε), Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

Ο δικηγόρος σημείωσε πως η ανήλικη αποκάλυψε το συμβάν στους γονείς της στα 8 της χρόνια και με δική τους παρότρυνση απευθύνθηκαν στις Αρχές. Ο μουσικός ήταν φίλος της οικογένειας. «Κατέθεσε με ακρίβεια τον τόπο, τον χρόνο και τις περιστάσεις και ακριβώς τι συνέβη», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Το 2019 ο 69χρονος σήμερα κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία 5-2. Πέντε δικαστές και ένορκοι ήταν υπέρ της καταδίκης του ενώ δύο δήλωσαν πως έχουν αμφιβολίες. Ο μουσικός τότε άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Επί περίπου 1,5 χρόνο, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2011 και 2013, προχώρησε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του κοριτσιού που τότε ήταν μαθήτρια στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.