Κακοκαιρία Ελπίδα: Οι αποζημιώσεις που θα δώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όσους ταλαιπωρήθηκαν

Κακοκαιρία Ελπίδα: Οι αποζημιώσεις που θα δώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε όσους ταλαιπωρήθηκαν

Με ανακοίνωσή της αναφέρει αναλυτικά τα ποσά που δικαιούνται οι πολίτες

Σε μια κίνηση ευθύνης η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχώρησε σε ανακοίνωση των αποζημιώσεων που θα λάβουν οι πολίτες, που ήταν στις αμαξοστοιχίες της και ταλαιπωρήθηκαν στην πρόσφατη κακοκαιρία Ελπίδα.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., με πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων της κακοκαιρίας, προχωρά σε έκτακτη οικονομική στήριξη 1.000 ευρώ (εναλλακτικά 1.150 ευρώ σε κουπόνι απεριόριστης διάρκειας ή 550 ευρώ σε κουπόνι απεριόριστης διάρκειας και 500 ευρώ μετρητά) σε πλήρη εξόφληση στους επιβάτες που επηρεάστηκαν από τη διακοπή των δρομολογίων στις 24 Ιανουαρίου. Παρά το γεγονός ότι η διαχείριση των υποδομών του σιδηροδρομικού δικτύου δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της εταιρείας, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. προχωρά στην αποζημίωση των επιβατών σε συνέχεια εισήγησης του Υπουργείου Μεταφορών ως ένα επιπλέον μέτρο. Η διαδικασία στήριξης των επιβατών που επηρεάστηκαν θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. λυπάται για την αναστάτωση που προκλήθηκε στο επιβατικό κοινό, παρά τις προσπάθειές της να επιλύσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: παροχή φιλοξενίας σε επιβάτες που δεν μπορούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους, χρήση λεωφορείων ως εναλλακτικό μέσο, παροχή τροφίμων όπου ήταν εφικτό.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι η εταιρεία διέθεσε πόρους για τον απεγκλωβισμό πολιτών από την Αττική Οδό, με δρομολόγηση ειδικού συρμού που λειτούργησε από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης, μεταξύ Αεροδρομίου και ΣΣ Λαρίσης, σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και το Υπουργείο Μεταφορών.

Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στις αποζημιώσεις που απορρέουν από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Επιβατών 1371. Επίσης, μετά με τις εξαγγελίες του Υπουργού Μεταφορών, και ενώ η διερεύνηση συνθηκών των συμβάντων βρίσκεται σε εξέλιξη, προγραμματίζεται έκτακτη οικονομική στήριξη για τους επιβάτες οι οποίοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι επί των αμαξοστοιχιών 54, 55, 56, 57 και 885».