Βόλος: Απείλησε την πρώην γυναίκα του στη δουλειά της -«Δεν γλιτώνεις, το όπλο έχει 6 σφαίρες»

Βόλος: Απείλησε την πρώην γυναίκα του στη δουλειά της -«Δεν γλιτώνεις, το όπλο έχει 6 σφαίρες»

Βαριά «καμπάνα» για τον 39χρονο από τον Αλμυρό

Σοκάρει η μαρτυρία της 36χρονης, την οποία απείλησε με όπλο ο πρώην σύντροφός της στον Βόλο.
Ο 39χρονος από τον Αλμυρό δεν γλίτωσε τελικά την καταδίκη καθώς κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για παράνομη οπλοχρησία, εξύβριση και απειλή, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 25 μηνών, με αναστολή, χωρίς ελαφρυντικά.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, o άνδρας εμφανίστηκε ξαφνικά στο τυροπιτάδικο, στον Αλμυρό, όπου εργάζεται η άτυχη γυναίκα στις 05:30 το πρωί της περασμένης Τρίτης (08/02) και αφού της ζήτησε καφέ, τον πέταξε πάνω της, άρχισε να τη βρίζει και να την απειλεί ότι θα τη σκοτώσει. Στη συνέχεια έβγαλε ένα περίστροφο, το όπλισε και της είπε χαρακτηριστικά: «Δεν γλιτώνεις».

Συγκατηγορούμενος μάλιστα στην ίδια υπόθεση είναι ένας 55χρονος, συγγενικό πρόσωπο του 39χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συναυτουργίας και της παράνομης οπλοκατοχής, ωστόσο νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, λόγω προβλήματος υγείας.

Δάκρυσε και σκέφτηκε το παιδί της

Όπως κατέθεσε στο δικαστήριο η 36χρονη, τρομοκρατήθηκε όταν έστρεψε το όπλο προς το μέρος της, τη σημάδεψε και της είπε «δεν γλιτώνεις». Τότε, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της και σκέφτηκε την ανήλικη κόρη τους, καθώς πίστεψε ότι θα τη σκότωνε.

«"Τι κάνεις;" του είπα. Και τότε μου είπε "δεν γλιτώνεις, το όπλο έχει έξι σφαίρες"», κατέθεσε η γυναίκα, η οποία έχει χωρίσει με τον κατηγορούμενο εδώ και τρία χρόνια.

Σημειώνεται ότι η 36χρονη μένει με τη μητέρα της και το παιδί της, καθώς ήταν άνεργη, ενώ πριν έναν χρόνο υπεγράφη συμφωνητικό, σύμφωνα με το οποίο ο 39χρονος θα της έδινε 50 ευρώ τον μήνα για τα έξοδα του παιδιού, ωστόσο όπως είπε αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Την απειλούσε ότι θα έβαζε γκαζάκι στο αυτοκίνητό της

Η 36χρονη κατέθεσε επίσης ότι ο πρώην άντρας της την απειλούσε κατά διαστήματα, αλλά ποτέ δεν είχε πάει στη δουλειά της. Συγκεκριμένα, μέχρι πρότινος την απειλούσε τηλεφωνικά, λέγοντάς της ακόμα και ότι θα της έβαζε γκαζάκι στο αυτοκίνητό της.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι του έχει δώσει πάρα πολλές ευκαιρίες, πάντα για το καλό του παιδιού, ωστόσο η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, καθώς ο άνδρας τη ζηλεύει χωρίς λόγο και η ίδια δεν τολμάει να πάει καν για καφέ με μια φίλη της.

Όσον αφορά στο πρωινό εκείνο της περασμένης Τρίτης, η 36χρονη ανέφερε στο Δικαστήριο ότι αν και βρισκόταν σε μια απόσταση μύριζε αλκοόλ, ωστόσο είχε συναίσθηση τι έλεγε, καθώς την απειλεί συνεχώς.

Στο Δικαστήριο κατέθεσε επίσης ως μάρτυρας υπεράσπισης μία συγγενής της γυναίκας, η οποία ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος της είχε πει ότι δεν θα αφήσει την 36χρονη να κάνει σχέση.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης του 39χρονου κατέθεσαν δύο φίλοι του που είχαν πάει στο σπίτι του από το μεσημέρι, έπιναν τσίπουρα όλοι μαζί και έφυγαν αργότερα για να πάνε στα ζώα.

Όπως σημείωσαν, ήταν στενοχωρημένος γιατί του είχε τηλεφωνήσει η πρώην γυναίκα του και τον έβρισε γιατί καθυστέρησε μια μέρα να πληρώσει τη διατροφή. Ο ένας κατέθεσε ότι επέστρεψε στις 7 το απόγευμα και βρήκε τον κατηγορούμενο να πίνει ξανά μέχρι τις 21:30 το προηγούμενο βράδυ, που έφυγε από το σπίτι του.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως σε βάρος του κατηγορούμενου υπήρχε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βλάβη και απειλή από το 2017.

Στην απολογία του ο 39χρονος υποστήριξε ότι το πρωί της προηγούμενης μέρας τού τηλεφώνησε η πρώην σύζυγός του και τον έβρισε γιατί καθυστέρησε μια μέρα να πληρώσει τη διατροφή.

Στενοχωρήθηκε, πήγαν στο σπίτι οι φίλοι του και ήπιαν τσίπουρα.

Επίσης ισχυρίστηκε ότι συνέχισε να πίνει μέχρι το βράδυ, ενώ όταν βγήκε από το σπίτι για να αγοράσει κρασί, βρήκε τον συγγενή του, πήρε το όπλο και πήγε να βρει την 36χρονη.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, στο κατάστημα που εργαζόταν πήγε με το αυτοκίνητό του, γνώριζε ότι το πιστόλι ήταν κρότου, ενώ ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του.

Οι αστυνομικοί, αφού τον συνέλαβαν στο σπίτι του, μετά το επεισόδιο, βρήκαν το πιστόλι κρυμμένο κάτω από μαξιλάρι.

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας έδρας έκανε λόγο για προσχεδιασμένη κίνηση, εκτιμώντας ότι ο 39χρονος δεν είχε πιει τόσο πολύ, βρήκε το όπλο, οδήγησε το αυτοκίνητο, πήγε στην πρώην σύζυγό του, παρήγγειλε καφέ και είχε συνειδητή συμπεριφορά. Πρότεινε δε την ενοχή του σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Η πολιτική αγωγή συμφώνησε με την πρόταση του εισαγγελέα, επισημαίνοντας τις αντιφάσεις στις καταθέσεις του κατηγορούμενου και του συγγενικού προσώπου στο οποίο ανήκει το όπλο.

Την ίδια ώρα, η υπεράσπιση υπογράμμισε ότι οι πράξεις του δεν έγιναν συνειδητά, δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με όπλα, δεν έχει προβλήματα με κανέναν στον Αλμυρό, ενώ ζήτησε να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό μειωμένου καταλογισμού, κάτι που απέρριψε το Δικαστήριο.

Τελικά ο 39χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 25 μηνών με αναστολή και του έγινε σύσταση να μην πίνει και να προσέχει στο μέλλον.