Πάτρα: Αποφυλακίζεται ο προπονητής που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη

Πάτρα: Αποφυλακίζεται ο προπονητής που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη

Η αντίδραση της μητέρας της 14χρονης καταγγέλλουσας αθλήτριας

Αποφυλακίζεται με όρους ο 47χρονος προπονητής στην Πάτρα, που κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση και ασελγείς πράξεις σε βάρος 14χρονης αθλήτριας.

Ο προπονητής είχε κριθεί προφυλακιστέος, ωστόσο κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο έγινε δεκτό. Οι όροι περιλαμβάνουν την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ και την εμφάνιση στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα κάθε 15 ημέρες, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thebest.gr. Ο συνήγορος υπεράσπισης του, Χρήστος Τσόλκας, μιλώντας στην ιστοσελίδα ανέφερε, ότι «πρόκειται για μία δικαίωση. Η απόφαση βασίστηκε στα στοιχεία της δικογραφίας, ενώ θεωρούμε ότι αποκαταστάθηκε μία αδικία που είχε γίνει σε βάρος του πελάτη μου».

Υπενθυμίζεται, ότι Εισαγγελέας και Ανακριτής είχαν διαφωνήσει, για το αν πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι, με τον Εισαγγελέα να ζητά προφυλάκιση και τον Ανακριτή να προτείνει να μείνει ελεύθερος. Στη συνέχεια συνεδρίασε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πατρών, το οποίο αποφάσισε την προφυλάκισή του, με τον ίδιο τον 47χρονο να αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Η μητέρα της 14χρονης σχολιάζοντας στην ίδια ιστοσελίδα την απόφαση αποφυλάκισής του, είπε ότι «με νοιάζει το παιδί μου και τι ζημιά έχει προκαλέσει όλο αυτό που ζούμε στην οικογένεια μας. Από εκεί και πέρα περιμένουμε την τελική απόφαση του δικαστηρίου», συμπληρώνοντας ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η 14χρονη και η οικογένειά της δέχθηκαν πολλές επιθέσεις μετά την καταγγελία, ιδίως στα sοcial media, από πρόσωπα που κατέβαλαν προσπάθεια να διασύρουν την ανήλικη, κάνοντας ακόμη και χρήση φωτογραφιών από το προφίλ της ή εμφανίζοντας ως φωτογραφίες προφίλ της, φωτογραφίες άλλου ανήλικου κοριτσιού.