Θάνατος των τριών κοριτσιών στην Πάτρα: Γιατί ξέσπασε ο πατέρας της Τζωρτζίνας

Θάνατος των τριών κοριτσιών στην Πάτρα: Γιατί ξέσπασε ο πατέρας της Τζωρτζίνας

Εισαγγελική παρέμβαση για να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα

«Αφήστε μας στον πόνο μας. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο. Θρηνούμε τρία κορίτσια, πρόσφατα την Τζωρτζίνα μας. Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι» ξεσπά ο πατέρας των τριών κοριτσιών που πέθαναν μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα, Μάνος Δασκαλάκης.

Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και η οποία προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα.

Τα «σενάρια» που κυκλοφορούν για τον θάνατο των τριών κοριτσιών έχουν φθάσει στα αυτιά της οικογένειας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Pelop.gr. «Έχουν πει πολλά, εμείς δεν μιλάμε καθόλου. Μένουμε στον πόνο μας» δηλώνει ο κ. Δασκαλάκης στην τοπική ιστοσελίδα.

Από εισαγγελική πηγή έγινε γνωστό ότι μετά τη λεπτομερή ανάγνωση των δημοσιευμάτων, εκφράσθηκε απορία για το μυστήριο που καλύπτει τους τρεις «απρόσμενους» θανάτους της 7 μηνών Ιριδας, της 3,5 ετών Μαλένας και πρόσφατα της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Με τον κοινό νου φαντάζει ακατανόητο, όχι σε μια περίπτωση, αλλά σε τρεις που έπληξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο την ίδια οικογένεια, να μην υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις», ήταν το χθεσινό σχόλιο της ίδιας εισαγγελικής πηγής στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Λόγω της λεπτότητας και σοβαρότητας του θέματος, η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει τύχει συνδρομής απ’ όλες τις εισαγγελικές βαθμίδες, αφού οι μυστηριώδεις θάνατοι έχουν απασχολήσει τους πάντες σε δικαστικό, επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο.

Θα καταθέσουν γονείς, ιατροδικαστές και γιατροί

Όπως έγινε γνωστό, με βάση την εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης, πρόκειται να κληθούν για να καταθέσουν οι γονείς των τριών κοριτσιών, οι ιατροδικαστές που συνέταξαν εκθέσεις για τους «μυστηριώδεις» θανάτους και οι γιατροί των παιδιών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας, ο πατέρας της οικογένειας, μόλις έφυγε από τη ζωή το δεύτερο παιδί τους, είχε απευθυνθεί στην Εισαγγελία, ζητώντας διερεύνηση των αιτιών του θανάτου, ενώ ταυτόχρονα είχε στραφεί κατά του παθολογοανατόμου, θεωρώντας ότι το συμπέρασμά του ήταν ασαφές και λανθασμένο (ως αιτία θανάτου αναφερόταν «ηπατική ανεπάρκεια» που υποστηρίζεται ότι δεν είναι αρκετή ως αιτία για να χάσει τη ζωή του ένα παιδί).

«Εν έτει 2022, η ιατρική επιστήμη πλήττεται όταν ασαφώς και με ελλιπείς εξηγήσεις τρία παιδάκια βρίσκονται στον τάφο», ήταν το δεύτερο σχόλιο της εισαγγελικής πηγής στην «Πελοπόννησο» μετά την εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.