Τρίκαλα: Μαθητές άναψαν… καπνογόνα μέσα στο σχολείο

Τρίκαλα: Μαθητές άναψαν… καπνογόνα μέσα στο σχολείο

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τρεις μαθήτριες με δύσπνοια - Διήμερη αποβολή σε δύο μαθητές

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στο 3ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο Τρικάλων, με τη ρίψη δύο καπνογόνων από μαθητές στο εσωτερικό του κτιρίου.

Το συμβάν καταγράφηκε λίγο πριν οι μαθητές μπουν για μάθημα, όταν κοινόχρηστος χώρος στον 1ο όροφο του σχολείου γέμισε με καπνούς, δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα και φυσικά προκαλώντας αναστάτωση στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Μία μαθήτρια μεταφέρθηκε με προβλήματα δύσπνοιας, συνοδεία εκπαιδευτικού, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Τρικάλων, ενώ στο νοσηλευτικό ίδρυμα μετέβησαν άλλες δύο μαθήτριες, όπου και διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Ωστόσο, δύο εξ αυτών παραμένουν προληπτικά για παρακολούθηση στην Παιδιατρική Κλινική, απ’ όπου αναμένεται να φύγουν ίσως και εντός της ημέρας. Να σημειωθεί, ότι η Διεύθυνση της σχολικής μονάδας έδωσε ήδη διήμερη αποβολή σε δύο μαθητές της Α’ και Γ’ τάξης, αφού φέρονται ως υπαίτιοι για τη χρήση των καπνογόνων, ενώ ο Σύλλογος Διδασκόντων συνεδρίασε εκτάκτως, για να διαπιστώσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό και πώς κατάφεραν οι μαθητές να περάσουν τα καπνογόνα εντός του σχολείου.