Ολοκληρώθηκε η απολογία του Χρήστου Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Χρήστου Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες

Κλήθηκε να διευκρινίσει όσα καταγράφει στο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια

Αυλαία έπεσε στην απολογία του Χρήστου Καλογρίτσα για την υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, το 2016. Ο επιχειρηματίας, ο οποίος κατέθεσε για δεύτερη ημέρα ενώπιον της ανακρίτριας, Ευδοξίας Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη που χειρίζεται την ανάκριση στον Άρειο Πάγο, φέρεται να επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί «εικονικής» συμφωνίας με λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρία η οποία συνδέεται με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος, για το αδίκημα της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντός, εμφανίζεται να επικαλέστηκε τόσο την μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει για την υπόθεση στην οποία αποδίδει πρωταγωνιστικό ρόλο στον πρώην υπουργό Νίκο Παππά όσο και τις σχετικές αναφορές του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογία του ο κ. Καλογρίτσας κλήθηκε να διευκρινίσει όσα καταγράφει στο υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί να μιλήσει για νέα πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται στην υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας αρνήθηκε ότι πριν προχωρήσει στις καταγγελίες του είχε κάνει συμφωνία με τρίτο πρόσωπο αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει η ιστορία μου». Μάλιστα, για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του σημείωσε πως επέλεξε να ακολουθήσει τη «θεσμική οδό» μιλώντας για την υπόθεση ενώπιον της δικαιοσύνης και να μην προχωρήσει σε αποκαλύψεις σχετικά με το παρασκήνιο του διαγωνισμού παρά τις «επιθέσεις» που, όπως λέει, δέχτηκε.

«Πάλεψε και παλεύει για την αποκατάσταση της αλήθειας» είπε αναφερόμενος στον κατηγορούμενο επιχειρηματία ο συνήγορος του, Ανδρέας Λοβέρδος. Σε δήλωση του ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε τη θέση ότι η επίμαχη υπόθεση έχει σημαντικό χαρακτήρα για την εύρυθμη λειτουργία της Πολιτείας, για την αποκατάσταση του εντολέα του και της οικογένειας του και «για την αποκατάσταση της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς του ως πολιτικού προσώπου που σέβεται και υπολήπτεται την Αριστερά ακόμη και τώρα». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος «έπρεπε να αποκατασταθεί η αλήθεια και να δικαιωθεί ο κ. Καλογρίτσας στα μάτια της Πολιτείας».

Την σκυτάλη των απολογιών παίρνει ο Νίκος Παππάς ο οποίος καλείται να απολογηθεί για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος μετά την δίωξη που άσκησε σε βάρος του η Βουλή.