Αλλάζει όψη η υπαίθρια αγορά της Βαρβακείου

Αλλάζει όψη η υπαίθρια αγορά της Βαρβακείου

Ανακατασκευάζονται πλήρως οι χώροι περιμετρικά της πλατείας απέναντι από τον στεγασμένο χώρο

Στην ολική ανακατασκευή των στεγάστρων και των κτιριακών υποδομών των χώρων πώλησης που βρίσκονται στην πλατεία απέναντι από τον στεγασμένο χώρο της Βαρβακείου Αγοράς προχωρεί ο Δήμος Αθηναίων, με στόχο την αντιμετώπιση των χρόνιων λειτουργικών προβλημάτων και την αναβάθμιση του ιστορικού χώρου της αγοράς.

Τα έργα που αφορούν συνολικά 43 καταστήματα, ξεκίνησαν σήμερα και ήδη τοποθετήθηκαν οι πρώτες τέντες βαρέως τύπου, καθώς και ψυγεία κοντέινερ για την αποθήκευση των προϊόντων, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της Δημοτικής Αγοράς, καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών. Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων παρέχει δωρεάν Ίντερνετ στους καταστηματάρχες, με στόχο να διευκολυνθούν οι συναλλαγές τους, ενώ για όλο το διάστημα της ανακατασκευής, οι επαγγελματίες δε θα καταβάλλουν το αντίτιμο για τη μίσθωση των χώρων.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη παρέμβαση που γίνεται στη Βαρβάκειο Αγορά τα τελευταία 20 χρόνια, καθώς η προηγούμενη είχε γίνει την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ στόχος της είναι να διατηρήσει ζωντανό και ανταγωνιστικό αυτό το εμβληματικό σημείο της πόλης μας.