Το Χαμόγελο του Παιδιού: «Σχεδόν κάθε μέρα ένα παιδί μάς δήλωνε ότι θέλει να αυτοκτονήσει»

Το Χαμόγελο του Παιδιού: «Σχεδόν κάθε μέρα ένα παιδί μάς δήλωνε ότι θέλει να αυτοκτονήσει»

Με αφορμή το περιστατικό με την μητέρα που χτύπησε το μωρό της

Προβληματισμό προκαλούν όσα είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος για τις κλήσεις που δέχεται η Γραμμή 1056 από παιδιά που δεν είναι σε καλή σωματική ή ψυχολογική κατάσταση.

Αφορμή για το θέμα των κλήσεων στάθηκε το τηλεφώνημα που δέχτηκαν από μία μητέρα που κατήγγειλε τον εαυτό της, λέγοντας ότι έχει χτυπήσει το μόλις 2 μηνών παιδί της. «Χτύπησα το μωρό άσχημα. Κάντε κάτι γρήγορα γιατί κινδυνεύει» είπε ο κ. Γιαννόπουλος ότι ήταν τα λόγια της μάνας. Όπως δήλωσε είναι η πρώτη φορά στα 26 χρόνια λειτουργίας του φορέα που δέχτηκαν κλήση για βοήθεια από τον ίδιο τον δράστη.

Όπως κατήγγειλε το περιστατικό δεν ήταν τυχαίο καθώς η γυναίκα αυτή είχε ζητήσει στο παρελθόν βοήθεια και δεν της είχε δοθεί. «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισης των ανθρώπων που έχουν κάποια θέματα ψυχικής υγείας» είπε.

Τα όσα συμβαίνουν σοκάρουν. Όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος το 45% των κλήσεων στη γραμμή 1056 είναι από κακοποιημένα παιδιά ηλικίας από 10 έως 18, τα οποία ζητούν βοήθεια για διάφορα θέματα.

«Σχεδόν κάθε μέρα το 2021 υπήρχε μία δήλωση αυτοκτονικού ιδεασμού από παιδιά. Αν δεν είναι αυτό θέμα που πρέπει να ταρακουνηθούμε ως κοινωνία, ποιο είναι» αναρωτήθηκε.