Ίλιον: Καθηγητής έδιωξε μαθητή που φόρεσε φούστα – Έρευνα από το υπουργείο Παιδείας

Ίλιον: Καθηγητής έδιωξε μαθητή που φόρεσε φούστα – Έρευνα από το υπουργείο Παιδείας

Τι έκαναν οι συμμαθητές του για να διαμαρτυρηθούν

Έρευνα διατάχθηκε για το περιστατικό στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου, με εντολή του γγ Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αλέξανδρου Κόπτση, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας.

Την Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου, καθηγητής στο εν λόγω σχολείο φέρεται να είπε σε μαθητή «είσαι η ντροπή της κοινωνίας» επειδή φόρεσε φούστα.

Την επόμενη ημέρα οι συμμαθητές του παιδιού εμφανίστηκαν στο σχολείο, τα κορίτσια με παντελόνια και γραβάτες και τα αγόρια με φούστες, για να διαμαρτυρηθούν και να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «Πρωινό», ο μαθητής έφυγε κανονικά ντυμένος από το σπίτι του και στην πορεία άλλαξε και έβαλε τη φούστα. Ο καθηγητής των θρησκευτικών μίλησε με τον χειρότερο τρόπο στον μαθητή, αποκαλώντας τον «ντροπή της κοινωνίας» και τον έδιωξε.

Ο πρώην διευθυντής του μουσικού σχολείου Ιλίου, Φώτης Μαρκόπουλος, μίλησε στο «Πρωινό» λέγοντας: «Στο μουσικό σχολείο του Ιλίου επικρατεί χρόνια η ελευθερία της έκφρασης. Το γεγονός αυτό είναι καταδικαστέο.

Δεν αφορά τον κορμό των καθηγητών που είναι άρτια εκπαιδευμένοι. Ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει απομακρυνθεί από το σχολείο, θα γίνει ένορκη διοικητική εξέταση και θα δούμε τι θα προκύψει».