Πέντε ανήλικοι σε συμμορία που διέπραξε 75 κλοπές και μία ληστεία

Πέντε ανήλικοι σε συμμορία που διέπραξε 75 κλοπές και μία ληστεία

Συνελήφθησαν 16 μέλη της - Δρούσαν σε Δυτική Αττική, Θεσσαλονίκη και Κατερίνη

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εγκληματική οργάνωση που κατηγορείται, ότι διέπραξε 75 κλοπές και μια ληστεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν 16 μέλη της, μεταξύ των οποίων πέντε ανήλικοι, κατά τη διάρκεια παράλληλων συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων σε Ελευσίνα, Μάνδρα, Αχαρνές, Θεσσαλονίκη και Κατερίνη. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από κοινού και κατ' εξακολούθηση με σκοπούμενο οικονομικό όφελος άνω των 120.000 ευρώ, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος κατ' εξακολούθηση, ληστείας, έκθεσης, παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και φωτοβολίδων/ πυροτεχνημάτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης κλοπών με συγκεκριμένη μεθοδολογία από διάφορα καταστήματα και σούπερ μάρκετ σε περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας, αποκαλύφθηκε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, με συστηματική και μεθοδική δράση, υποδομή και διακριτούς ρόλους των μελών της.

Η συμμορία ακολουθούσε συγκεκριμένη μεθοδολογία για την κλοπή προϊόντων από σούπερ μάρκετ, παρακάμπτοντας τα αντικλεπτικά συστήματα στις κεντρικές εισόδους τους. Όσον αφορά στη δράση της οργάνωσης στα υπόλοιπα καταστήματα, τα μέλη της προσποιούμενα τους πελάτες, με τη συμμετοχή πάντα μιας γυναίκας στην ομάδα, αναζητούσαν σημεία που ήταν λίγοι υπάλληλοι και πελάτες, ενώ στη συνέχεια αφαιρούσαν τον αντικλεπτικό μηχανισμό τού προϊόντος που είχαν στοχοποιήσει. Οι κατηγορούμενοι για να βγάλουν τα κλοπιμαία από τα καταστήματα, είτε τα κάλυπταν με διαφημιστικά φυλλάδια, είτε η γυναίκα της σπείρας τα έκρυβε κάτω από τα ρούχα της.

Σημειώνεται, ότι σε βάρος των συλληφθέντων έχουν σχηματιστεί κατά το παρελθόν πλήθος δικογραφιών για παρόμοια αδικήματα. Από τις αστυνομικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πιστόλι, τρία κυνηγετικά όπλα, 281 φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων, δύο μαχαίρια, συσκευή εμπλοκής τηλεπικοινωνιών, 22 κροτίδες, το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, 5 λίρες Αγγλίας, πλήθος ρούχων με ετικέτες, αθλητικών παπουτσιών, ηλεκτρονικών ειδών, ηλεκτρικών εργαλείων και τροφίμων, καθώς και έξι οχήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...