Η Ελληνίδα που κατέκτησε τις 7 υψηλότερες κορυφές του κόσμου

Η Ελληνίδα που κατέκτησε τις 7 υψηλότερες κορυφές του κόσμου

Η Βανέσα Αρχοντίδου είναι Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα

Είναι μητέρα δύο αγοριών και Διευθύντρια Μάρκετινγκ σε πολυεθνική εταιρεία. Η ορειβασία είναι το πάθος της εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, από τότε που έγινε μέλος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου.

Η Βανέσα Αρχοντίδου κατάφερε να κατακτήσει και την έβδομη κορυφή του κόσμου και να ολοκληρώσει τα 7 Summits (την ανάβαση στις 7 υψηλότερες κορυφές των ηπείρων του κόσμου), όπως γράφει το ertnews.gr.

Με την ανάβαση στο όρος Βίνσεν, στην Ανταρκτική, πραγματοποίησε την υπόσχεση που είχε δώσει στις αρχές Δεκέμβρη ότι θα μεταφέρει το μήνυμα για την ανάγκη δράσης κατά της κλιματικής κρίσης σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

Ως Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, έχει δει τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη, και έχει διακρίνει την ανάγκη για άμεση κινητοποίηση, πριν να είναι αργά. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας το εργαλείο του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, τα Peer Parliaments, διοργάνωσε μια συζήτηση στην καρδιά της Ανταρκτικής με συμμετέχοντες ορειβάτες από την Ελβετία, την Πολωνία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με θέμα τη βιώσιμη κινητικότητα.

Η κ. Αρχοντίδου μίλησε στην εκπομπή “Από τις 6” για την εμπειρία της αλλά και το μήνυμά της για την κλιματική αλλαγή.