Πάτρα: Μητέρα έδωσε τον ένα της νεφρό στον 27χρονο γιο της

Πάτρα: Μητέρα έδωσε τον ένα της νεφρό στον 27χρονο γιο της

Μια μητέρα δώρισε τον ένα της νεφρό στον γιο της, ο οποίος έπασχε από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

Την συγκινητική ιστορία ανακοίνωσε η διοίκηση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών. Η μεταμόσχευση του νεφρού από ζώντα δότη έγινε την προηγούμενη Δευτέρα. Συγκεκριμένα, η μητέρα ηλικίας 52 ετών δώρισε τον ένα της νεφρό στον γιό της ηλικίας 27 ετών, ο οποίος έπασχε από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

Πρόκειται για την εκ νέου έναρξη του προγράμματος μεταμοσχεύσεων νεφρού από ζώντες δότες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Την μεταμόσχευση πραγματοποίησε ο Νικόλαος Καρύδης, επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής-Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων, ο οποίος έχει εργαστεί σε μεγάλο μεταμοσχευτικό κέντρο του Λονδίνου, χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη χειρουργική τεχνική (λαπαροσκοπική αφαίρεση του νεφρού από την δότρια). Στην μεταμοσχευτική διαδικασία συμμετείχαν, οι ιατροί του Νεφρολογικού και Μεταμοσχευτικού Κέντρου με Διευθυντή τον καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας Δημήτρη Γούμενο, καθώς και η ιατρική ομάδα της Χειρουργικής κλινικής με Διευθυντή τον καθηγητή Χειρουργικής, Γιάννη Μαρούλη.

Στη μεταμόσχευση συμμετείχε επίσης ομάδα αναισθησιολόγων του ΠΓΝΠ. Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς εξελίσσεται ικανοποιητικά. Η διοίκηση του ΠΓΝΠ ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο τους. “Είναι αξιοσημείωτη η υποστήριξη της δραστηριότητας του Μεταμοσχευτικού Κέντρου από την Διοίκηση του Νοσοκομείου και την 6η ΥΠΕ κατά την δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε.” επισήμανε η διοίκηση του νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...