Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Διακοπή της δίκης γιατί δεν είχε γίνει τεστ για κορονοιό!

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Διακοπή της δίκης γιατί δεν είχε γίνει τεστ για κορονοιό!

Η 16χρονη κατηγορούμενη είπε ότι δεν αισθάνεται καλά στο ξεκίνημα της απολογίας της

Με τον …φόβο του κορονοϊού συνεδριάζουν τα δικαστήρια καθώς φαίνεται πως υπάρχουν περιπτώσεις που δεν λαμβάνονται τα στοιχειώδη μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αυτή τη φορά πρωταγωνίστρια ήταν 16χρονη η οποία φέρεται να εμπλέκεται, μαζί με δυο αγόρια 16 και 17 ετών, στην δολοφονία της μητέρας της που έγινε τον Νοέμβριο του 2020, στην Αγία Βαρβάρα.

Τα ανήλικα παιδιά, τα οποία πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση, δικάζονται σε δεύτερο βαθμό για την δολοφονία της 50χρονης, ωστόσο η δίκη διεκόπη, μετά από ακροαματική διαδικασία που διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών, όταν η 16χρονη ενώ είχε ξεκινήσει την απολογία της ανέφερε ότι δεν αισθάνεται καλά.

Όταν η Πρόεδρος του Δικαστηρίου ρώτησε την 16χρονη αν υποβλήθηκε σε τεστ για κορονοϊό, πριν γίνει η μεταγωγή της από τις φυλακές Ανηλίκων, εκείνη απάντησε αρνητικά. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι είπε στους δικαστές πως δεν έχει εμβολιαστεί.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την διακοπή της δίκης, για τις 28 Φεβρουαρίου, με τους δικηγόρους να διαμαρτύρονται πως δεν λαμβάνονται στα δικαστήρια τα απαραίτητα μέτρα για τον κορονοϊό.

Η 16χρονη, η οποία έχει καταδικαστεί ως η ηθική αυτουργός του εγκλήματος, είχε προλάβει να μιλήσει στην απολογία της μόνο για τις τεταμένες σχέσεις που είχε με την μητέρα της αλλά και για την αδυναμία που είχε στον πατέρα της ο οποίος έφυγε από τη ζωή από καρκίνο, δυο χρόνια πριν την δολοφονία.

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν οι μητέρες των δυο ανήλικων αγοριών που, σύμφωνα με την κατηγορία, ήταν οι φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος αλλά και δυο γείτονες της άτυχης γυναίκας.