Εκδήλωση κοπής πίτας στο ΑΧΕΠΑ μετατράπηκε σε κορονοπάρτι σύμφωνα με καταγγελία

Εκδήλωση κοπής πίτας στο ΑΧΕΠΑ μετατράπηκε σε κορονοπάρτι σύμφωνα με καταγγελία

Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης μετά την αναφορά του προέδρου των εργαζομένων του ιδρύματος

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός, για "κορονοπάρτι" μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα με αφορμή εκδήλωση κοπής πίτας.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παραγγέλθηκε προκαταρκτική έρευνα από την αστυνομία για να διαπιστωθεί η βασιμότητα της καταγγελίας. Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί, εάν τηρήθηκαν τα υγειονομικά μέτρα, ενώ το αδίκημα που διερευνάται είναι αυτό της παραβίασης των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον κ Κοροξενό, η διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα, κάνοντας παράλληλα και ένα πάρτι, στο οποίο συμμετείχαν 120 άτομα, σε κλειστό χώρο και χωρίς να τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, διέψευσε την καταγγελία υποστηρίζοντας πως δεν έγινε κανένα τέτοιο πάρτι και ότι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τηρήθηκαν ευλαβικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.