Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Τι λένε οι πολίτες για την πανδημία, την ακρίβεια και την κακοκαιρία

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Τι λένε οι πολίτες για την πανδημία, την ακρίβεια και την κακοκαιρία

Πώς κρίνουν την διαχείριση κρίσεων από την κυβέρνηση και το εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες σχετικά με την χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία, ενώ η ακρίβεια δείχνει ότι απασχολεί όλες τις οικονομικές τάξεις, καθώς επίσης συντριπτική είναι η δυσαρέσκεια για την διαχείριση της κακοκαιρίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στο ερώτημα αν θεωρούν ότι είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να χαλαρώσουν τα μέτρα για την πανδημία, το 62% απαντά αρνητικά (39% μάλλον όχι και 23% σίγουρα όχι), το 31% θετικά (13% σίγουρα ναι και 18% μάλλον ναι) και το 7% απάντησε δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Στο ερώτημα ποια από συγκεκριμενες κατηγορίες οικογενειακών εξόδων σας προβληματίζει περισσότερο, το 46% απαντά το ηλεκτρικό ρεύμα, το 26% η θέρμανση, το 9% τα τρόφιμα, το 11% απαντά κάτι άλλο και το 8% απαντά δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Όσον αφορά στον βαθμό ικανοποίησης από την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, το 72% απάντησε ότι δεν είναι ικανοποιημένο, το 16% δηλώνει μέτρια ικανοποιημένο και μόλις το 7% δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ το 5% απαντά δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Τέλος, για τα πρόσφατα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, το 41% απαντά ότι σίγουρα συμφωνεί, το 18% ότι μάλλον συμφωνεί, το 21% ότι σίγουρα διαφωνεί, το 14% ότι μάλλον διαφωνεί και το 6% απαντά δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.