Κορονοϊός: Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση και απελευθερώνεται το ωράριο

Κορονοϊός: Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση και απελευθερώνεται το ωράριο

Παράταση στην ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού - Μένουν ως έχουν τα μέτρα για τα γήπεδα

Τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για να μην διαδοθεί ο κορονοϊός ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας. Ο Θάνος Πλεύρης, επισήμανε ότι πλέον απελευθερώνεται το ωράριο για την εστίαση, ενώ επιστρέφει και η μουσική. Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

Πάντως, η υποχρέωση για καθήμενους πελάτες δεν αλλάζει. Όσον αφορά τα γήπεδα τα μέτρα μένουν ως έχουν και θα επανεξεταστούν την άλλη εβδομάδα, καθώς η επιτροπή των Ειδικών θέλει να διαπιστώσει πώς θα εξελιχθεί η πανδημία στη χώρα.

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα υπάρξει παράταση στην ισχύ του έως τις 7 Φεβρουαρίου, επειδή κάποιοι δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν λόγω της κακοκαιρίας. Ο υπουργός εξήγησε ότι η κακοκαιρία είπε στέρησε την δυνατότητα σε πολλούς να εμβολιαστούν γι’ αυτό και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όσων έληγαν αυτές τις ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα λήξουν μια εβδομάδα αργότερα.

Η επιτροπή εισηγήθηκε την αποκλιμάκωση των μέτρων και η κυβέρνηση την υιοθέτησε καθώς μειώνονται όπως είπε ο υπουργός Υγείας τα κρούσματα τον τελευταίο καιρό και η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας, αν και παραμένει, δείχνει ότι το ισοζύγιο εισιτηρίων/εξιτηρίων από τα νοσοκομεία δεν βρίσκεται σε ανησυχητικό βαθμό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Θάνος Πλεύρης

«Λαμβάνοντας υπόψη την πορεία της πανδημίας αναφορικώς με τα κρούσματα και τη μείωση η οποία παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η οποία παραμένει, αλλά υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ εισιτηρίων και εξιτηρίων και τα νέα δεδομένα που έχουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον, όπου ο χρόνος νοσηλείας της και η νοσηρότητά της είναι μικρότερη από το χρόνο νοσηλείας και τη νοσηρότητα που είχαμε κατά τη μετάλλαξη Δέλτα, με εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνώμων αποφασίσαμε την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων ως ακολούθως:

Αναφορικώς με τη διασκέδαση και την εστίαση επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο. Παραμένει όμως ωστόσο η καθήμενη διασκέδαση.

Αναφορικώς με τους αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα, το μέτρο θα παραμείνει ως έχει. Θα επανεξεταστεί όμως την επόμενη εβδομάδα η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και στις άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, λόγω του ότι στην κακοκαιρία δεν μπόρεσαν πολλοί συμπολίτες μας που είχανε προγραμματίσει το ραντεβού τους για εμβολιασμό, να εμβολιαστούν, δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού από 31 Ιανουαρίου έως και 7 Φεβρουαρίου.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι».