Αυτό είναι το κόλπο που θα σας κάνει να κοιμηθείτε σε 2 λεπτά

Αυτό είναι το κόλπο που θα σας κάνει να κοιμηθείτε σε 2 λεπτά

Το video του TikTok που έγινε viral

Αν δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς κάθε βράδυ, τότε δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις την στρατιωτική τεχνική που έχει γίνει viral στο TikTok και υπόσχεται ότι μπορεί να σε κάνει να κοιμηθείς μέσα σε μόλις 2 λεπτά.

Eίναι γνωστή ως «μυστική στρατιωτική μέθοδος» που χρησιμοποιείται από τον αμερικανικό στρατό για να βοηθά τους στρατιώτες να κοιμηθούν όταν βρίσκονται για παράδειγμα, σε πεδία μάχης.

Η τεχνική ήρθε στην επιφάνεια ξανά κι έγινε αμέσως viral όταν την ανέβασε ο fitness expert, Justin Agustin στο TikTok.

 

@justin_agustin Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto ♬ You - Petit Biscuit

 

Περιγράφοντας ο ίδιος τη δική του εμπειρία, σε πείθει πως μάλλον πρόκειται για μια μέθοδο ιδιαίτερα αποτελεσματική από τις πρώτες φορές που θα τη δοκιμάσεις. Δες πώς μπορείς να εφαρμόσεις τη στρατιωτική μέθοδο από απόψε κιόλας.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις, είναι αρκετά απλά:

1. Για αρχή, χαλάρωσε τους μυς στο πρόσωπό σου, συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας, της γνάθου και της περιοχής γύρω από τα μάτια.

2. Άφησε τους ώμους σου ελεύθερους, όπως και τα δύο σου χέρια αλλά και δάχτυλα.

3. Τώρα μπορείς να εκπνεύσεις, χαλαρώνοντας το στήθος σου κι έπειτα μπορείς να χαλαρώσεις τα πόδια σου, ξεκινώντας από τους μηρούς και κατεβαίνοντας.

4. Τώρα θα πρέπει να αφιερώσεις 10'' για να αδειάσεις εντελώς το μυαλό σου ώστε στη συνέχεια να σκεφτείς μία από τις δύο παρακάτω εικόνες:

- Βρίσκεσαι σε ένα κανό σε μια ήρεμη λίμνη χωρίς τίποτε άλλο εκτός από έναν καθαρό μπλε ουρανό από πάνω σου.
- Είσαι ξαπλωμένος/η σε μια μαύρη, βελούδινη αιώρα σε ένα μαύρο δωμάτιο.

Αυτό που πρέπει να κάνεις όσο σκέφτεσαι τις παραπάνω εικόνες, είναι να μη σκέφτεσαι τίποτα άλλο. Έτσι πρέπει να επαναλαμβάνεις για περίπου 10'' ότι «δεν πρέπει να σκέφτεσαι».

Η παραπάνω τεχνική υποστηρίζεται ότι λειτουργεί στο 96% όσων την έχουν δοκιμάσει μετά από 6 εβδομάδες συνεπούς πρακτικής άσκησης ενώ για να «πιάσει» θέλει ένα κατάλληλα διαμορφωμένο υπνοδωμάτιο για ύπνο, ένα χαλαρό σώμα αλλά κι άδειο μυαλό.