Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πάγωσε η θάλασσα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας – Δείτε εντυπωσιακά βίντεο

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πάγωσε η θάλασσα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας – Δείτε εντυπωσιακά βίντεο

Πέθαναν περίπου 370.000 ψάρια 12 ειδών από το κρύο

Οι χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν σε όλη τη χώρα από το πέρασμα της κακοκαιρίας Ελπίδα, είχαν σαν αποτέλεσμα να παγώσει η θάλασσα στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας.

Όπως φαίνεται στα βίντεο που δημοσιεύει το thespro.gr, στην επιφάνεια της θάλασσα έχει σχηματιστεί ένα λεπτό στρώμα πάγου.

Η θερμοκρασία στην Ηγουμενίτσα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, έπεσε στους -3 βαθμούς, ενώ στα ορεινά της Θεσπρωτίας ο υδράργυρος έδειξε ακόμα και -7 βαθμούς κελσίου.

Πέθαναν περίπου 370.000 ψάρια 12 ειδών από το κρύο στη λιμνοθάλασσα Δρεπάνου

Στη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίδα υπολογίζεται πως περίπου 370.000 ψάρια 12 ειδών πέθαναν από το ψύχος σε ιχθυοτροφείο στη Λιμνοθάλασσα Δρεπάνου, στη Θεσπρωτία.

Τα ψάρια πέθαναν μαζικά στη λιμνοθάλασσα του Δρεπάνου στην Ηγουμενίτσα, όταν γύρω στις 6 το πρωί η θερμοκρασία των νερών έφτασε στους 0 βαθμούς κελσίου.

Η μοναδική ιχθυοκαλλιέργεια του αλιευτικού συνεταιρισμού που βρίσκεται εκεί διατηρούσε περίπου 370.000 ψάρια, τα περισσότερα των οποίων κείτονται νεκρά στις όχθες της λιμνοθάλασσας. Άγνωστος είναι ο αριθμός των ψαριών που έχουν στην ουσία παγώσει μέχρι θανάτου, εκτός της ιχθυοκαλλιέργειας, μέσα στη λίμνη.