Κακοκαιρία Ελπίδα: «Κοιμηθήκαμε στο κρύο», λένε αγανακτισμένοι οδηγοί – «Ζούμε τα ίδια με χθες»

Κακοκαιρία Ελπίδα: «Κοιμηθήκαμε στο κρύο», λένε αγανακτισμένοι οδηγοί – «Ζούμε τα ίδια με χθες»

Τρομερά παράπονα από εγκλωβισμένους πολίτες στην Αττική Οδό, που περιμένουν να τους βοηθήσουν οι αρχές για να πάνε στα σπίτια τους

Τρομερή είναι η ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς για δεύτερη ημέρα στην Αττική Οδό. Ακινητοποιημένα έμειναν και εκατοντάδες αυτοκίνητα στη Μεσογείων και τη Λεωφόρο Μαραθώνος. Χρειάστηκε μάλιστα η κινητοποίηση του στρατού για να απεγκλωβιστούν οδηγοί και επιβάτες, που παγιδεύτηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους, από τις επιπτώσεις που έχει η Κακοκαιρία Ελπίδα.

Η οργή και αγανάκτηση των πολιτών ξεχειλίζει για την πολύωρη ταλαιπωρία. Ένας ηλικιωμένος άνδρας έμεινε για πάνω από 26 ώρες εγκλωβισμένος στο όχημά του και χρειάστηκε να επέμβουν οι άνδρες του στρατού για να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του αφού υπέστη υποθερμία.

Του παρασχέθηκαν κουβέρτες και νερό, ενώ ο ίδιος τόνισε στην κάμερα της ΕΡΤ ότι η ταλαιπωρία του ξεκίνησε στην περιφερειακή Υμηττού. «Όλοι αναρωτιούνταν αν θα υπάρξει κανείς. Υπήρχε αναμονή για βοήθεια» είπε ο άνδρας.

Μια 87χρονη γυναίκα πέρασε ολόκληρη τη νύχτα στην Αττική Οδό, αρνούμενη να περπατήσει μέσα στο χιόνι για να απομακρυνθεί από το σημείο. Το πρωί με τη βοήθεια του στρατού κατάφερε να απεγκλωβιστεί και να επιστρέψει στην οικία της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, υπήρχαν οικογένειες με παιδιά, που αναγκάστηκαν να τα μεταφέρουν σε ζεστό σημείο, κουβαλώντας τα στα χέρια. Άλλη μια περίπτωση είναι αυτή ενός κοριτσιού, το οποίο ήταν εγκλωβισμένο για ώρες στο αυτοκίνητο με τον πατέρα του. Χρειάστηκε μάλιστα να διακομιστεί στο νοσοκομείο με τη συνδρομή της αστυνομίας.

«Είμαστε μέσα στο κρύο και την ταλαιπωρία. Κοιμηθήκαμε μέσα στο κρύο. Κουβέρτες δεν προλάβαμε να πάρουμε. Έφερε το πρωί ο στρατός» τόνισε ένας άνδρας που μέχρι και σήμερα το πρωί παρέμενε στην Αττική Οδό.

Ταξιτζής δήλωσε στην ΕΡΤ ότι έμεινε εγκλωβισμένος για 25 ώρες και προσπάθησε να κοιμηθεί για λίγη ώρα μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ανάλογα ήταν τα προβλήματα και στη λεωφόρο Μαραθώνος από την κακοκαιρία “Ελπίδα”. Δέντρα έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ δεκάδες οικογένειες έμειναν χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

Μία γυναίκα ζήτησε από το συνεργείο του καναλιού βοήθεια, καθώς ο σύζυγός της είναι νεφροπαθής και πρέπει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για αιμοκάθαρση, κάτι το οποίο δεν ήταν εφικτό λόγω του χιονιού στο οδόστρωμα.

Συγκλονίζει η μαρτυρία μίας παιδιάτρου που έμεινε στη λεωφόρο Μεσογείων για επτά ώρες το απόγευμα της Τρίτης και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο ιατρείο της όπου και διανυκτέρευσε. Ακούγοντας μάλιστα σήμερα ότι είναι ανοιχτή η Μαραθώνος, επιχείρησε να επιστρέψει στο σπίτι της στην Παλλήνη.

«Είμαι εδώ και 1,5 ώρα στη λεωφόρο Μαραθώνος, στο ύψος της Ανθούσας. Είμαστε πολλοί σταματημένοι. Υπάρχουν λεωφορεία και πούλμαν μπροστά μας. Δεν υπάρχει κανένας εδώ. Ζούμε ξανά τα ίδια με χθες» τόνισε η γυναίκα στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, ένα λεωφορείο επιχείρησε να κάνει αναστροφή και έχει μπλοκάρει. Και η ταλαιπωρία για τον κόσμο συνεχίζεται.