Τι δεν πρέπει να κάνετε ποτέ από τον υπολογιστή της δουλειάς και γιατί

Τι δεν πρέπει να κάνετε ποτέ από τον υπολογιστή της δουλειάς και γιατί

Μπορεί να δει πράγματα ο εργοδότης σας που δε θα θέλατε

Αν δεν το γνωρίζετε υπάρχει ειδικό software, το οποίο μπορεί να είναι ήδη εγκατεστημένο στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε στη δουλειά, ώστε ο εργοδότης σας να ελέγχει κάθε site που επισκέπτεστε, κάθε e-mail που στέλνετε, ακόμα και τους κωδικούς που αποθηκεύετε.

Καλό είναι να προσέχουμε τι μοιραζόμαστε με τον χώρο εργασίας μας – όχι μόνο γιατί δίνουμε πρόσβαση σε κάθε μη παραγωγική στιγμή της εργάσιμης ημέρας, αλλά επειδή καλό είναι να κρατάμε μερικά πράγματα για τον προσωπικό μας υπολογιστή.

Αυτά είναι τα 6 πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ στον επαγγελματικό υπολογιστή:

  • Δεν αποθηκεύουμε προσωπικούς κωδικούς ή προσωπικές πληροφορίες (όπως τους κωδικούς του taxisnet). Ο εργοδότης μας έχει τη δυνατότητα να τους βρει και να τους χρησιμοποιήσει όπως νομίζει.
  • Δεν μπαίνουμε στα social media ούτε βλέπουμε Netflix – γενικά, δεν κάνουμε τίποτα αντιπαραγωγικό, γιατί μπορεί να μας γυρίσει μπούμερανγκ.
  • Δεν μιλάμε για συναδέλφους ή, ακόμη χειρότερα, τον διευθυντή μας μέσω μηνυμάτων γιατί μπορεί να δει τα πάντα.
  • Δεν αναζητούμε νέες θέσεις εργασίας ούτε μέσω LinkedIn, για προφανείς λόγους.
  • Δεν ασχολούμαστε με την part-time δουλειά που ενδεχομένως έχουμε, εκτός κι αν θέλουμε να δει η εταιρεία πως μας πληρώνει για να εργαζόμαστε για άλλους.
  • Δεν προσπαθούμε να αφαιρέσουμε το software που μας ελέγχει – ναι, είναι μία πράξη αντίστασης που μας βάζει σε πειρασμό, αλλά θα τραβήξουμε την προσοχή για όλους τους λάθος λόγους.