Χαλάει ο καιρός

Σημαντική επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου. Βροχοπτώσεις θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα από τα δυτικά βαθμιαία θα εξασθενίσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, -1 έως 7 στη βόρεια Ελλάδα, 3 έως 14 στη δυτική Ελλάδα, -2 έως 13 στο βόρειο Αιγαίο και από 4 έως 18 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα νότια, με ένταση από 5 έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από το μεσημέρι σε ανατολικούς - νοτιοανατολικούς έως και 7 μποφόρ στα νότια. Στο βόρειο Αιγαίο, οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ισχυροί, έως και 7 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν άνεμοι μεταβλητής διεύθυνσης, έως και 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε ανατολικούς - βορειοανατολικούς έως και 8 μποφόρ.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού στο weather.gr.