Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σαρώνει την Αττική – Επιδείνωση των φαινομένων τις επόμενες ώρες – Ποιοι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Σαρώνει την Αττική – Επιδείνωση των φαινομένων τις επόμενες ώρες – Ποιοι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι

Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός - Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίδα» με τα πρώτα χιόνια ήδη να έχουν πέσει στην Αττική, ενώ ο χιονιάς όσο περνούν οι ώρες αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο.

Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός, ενώ πολλά είναι τα προβλήματα σε αρκετούς δρόμους του λεκανοπεδίου.

‘Εκλεισε λίγο μετά το μεσημέρι η λεωφόρος Κατεχάκη προς Καρέα, από το ύψος της Πίνδου μέχρι την Ηλιούπολη, καθώς το ύψος του χιονιού συνεχώς ανεβαίνει παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια των εκχιονιστικών.

Στην Μάνδρα και στα Βίλια η ΕΛ. ΑΣ σταματά και αντιστρέφει τα αυτοκίνητα που δεν έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ από την Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θήβας όπου το θερμόμετρο δείχνει – 4 βαθμούς Κελσίου.

Κλειστές η Λεωφόρος Φυλής από την ταβέρνα “Νέο Φαράγγι” ως την Αττική και στα δύο ρεύματα, στην Τατοΐου από την οδό Χλόης ως τα βασιλικά κτήματα και από τον Άγιο Μερκούριο ως την Ιπποκράτειο Πολιτεία, στη Λεωφόρο Πάρνηθας από τις ταβέρνες και πάνω και στη Λεωφόρο Διονύσου από το 414 Παίδων Πεντέλης προς Άγιο Πέτρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα:

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 56,728η χ/θ έως την 67,655η χ/θ.

-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 67,655η χ/θ έως την 121,250η χ/θ.

Επίσης, με την ίδια απόφαση απαγορεύεται η κυκλοφορία στα τμήματα:

-Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου- Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ έως την 1,500η χ/θ.

-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας- Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 45η χ/θ.

Έτσι από τα διόδια της Τραγάνας προς την Αθήνα απαγορεύεται η κίνηση σε φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους, ενώ αντίθετα μπορούν να κυκλοφορούν τα ΙΧ.

Δεν εκτελούνται 91 λεωφορειακές γραμμές, ενώ υπάρχουν και τροποποιήσεις δρομολογίων στα αστικά λεωφορεία και το τρόλεϊ.

Πού θα το στρώσει τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν με τις πυκνές χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ μεγάλες ποσότητες χιονιού αναμένεται να εκδηλωθούν τις επόμενες ώρες στην Εύβοια.

Στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και σε περιοχές της Κρήτης και των Δωδεκανήσων, με χαμηλότερο υψόμετρο.

Για την περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πυκνές.

Δείτε live την εξέλιξη του φαινομένου