Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Χωρίς ρεύμα Κουκάκι και μέρος της Καλλιθέας

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Χωρίς ρεύμα Κουκάκι και μέρος της Καλλιθέας

Σε αυξημένη ετοιμότητα ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ

Χωρίς ρεύμα είναι αυτή την ώρα μέρος της Καλλιθέας και του Κουκακίου.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι φορείς που είναι αρμόδιοι για τη λειτουργία του ενεργειακού συστήματος εν όψει της αναμενόμενης επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Τόσο ο ΔΕΔΔΗΕ και όσο και ο ΑΔΜΗΕ σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία αλλά και με στενή παρακολούθηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχουν θέσει σε ετοιμότητα το προσωπικό τους αλλά και τα συνεργεία των συνεργαζόμενων εργολάβων προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες βλάβες και να διατηρήσουν κατά το δυνατόν την ομαλή τροφοδοσία της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια.

Αυξημένη ετοιμότητα έχει ζητηθεί και από τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής τόσο της ΔΕΗ όσο και των ιδιωτών προκειμένου να μπορέσει το σύστημα να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, αν και η πρόβλεψη ισχυρών βόρειων ανέμων παρά τον παγετό εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τη συνεισφορά των ΑΠΕ στο σύστημα.

Στον ΔΕΔΔΗΕ έχουν ανακληθεί άδειες και συνεργεία με τον αναγκαίο εξοπλισμό έχουν ήδη μεταβεί στις περιοχές, όπου με βάση τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας αναμένεται να παρουσιαστούν έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως η Εύβοια, η Στερεά Ελλάδα, η Ελευσίνα.