Κορονοϊός – Νοσοκομείο «Γεννηματάς»: «10 διασωληνωμένοι περίμεναν εκτός θαλάμου»

Κορονοϊός – Νοσοκομείο «Γεννηματάς»: «10 διασωληνωμένοι περίμεναν εκτός θαλάμου»

«Δύο χρόνια δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο από αυτά που έχουμε ζητήσει»

Δραματική έκκληση για την κατάσταση στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» έκανε το πρωί του Σαββάτου (22/1) η παθολόγος Γεωργία Φιλίππα, καταγγέλλοντας ότι διασωληνώνονται ασθενείς και εκτός ΜΕΘ και ότι δεν έχουμε αποκλιμάκωση του κορονοϊού στη χώρα.

«Δύο χρόνια δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο από αυτά που έχουμε ζητήσει για να μπορέσει λίγο να προβλεφθεί και να κατευνάσει έτσι λίγο αυτή η πανδημία. Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία και στο Γεννηματάς είναι τραγική. Προειδοποιούμε για πολλοστή φορά ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας παρουσιάζει πλήρη ανεπάρκεια στο να καλύψει βασικές ανάγκες και με αξιοπρέπεια των ασθενών και των εργαζομένων», ανέφερε.

«Σε κάθε εφημερία οι τελευταίοι ασθενείς δε βρίσκουν κρεβάτι. Στο Γεννηματά μπορεί να φτάσουν ακόμη και στα 30 ράντζα. Και να τελειώσουν και τα ράντζα.», ανέφερε η κ. Γεωργία Φιλίππα.

«Την τελευταία εβδομάδα, 10 διασωληνωμένοι περίμεναν εκτός θαλάμου. Γι' αυτό μετράμε 100 θανάτους μετά από 2 χρόνια πανδημίας. Οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι», συμπλήρωσε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...