Κορονοϊός: Σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται 88 παιδιά

Κορονοϊός: Σε όλη τη χώρα νοσηλεύονται 88 παιδιά

Συναγερμός σε όλα τα νοσοκομεία μετά τον θάνατο του βρέφους 52 ημερών

Προβληματισμό και μεγάλη στεναχώρια έχει προκαλέσει ο θάνατος ενός βρέφος μόλις 52 ημερών από κορονοϊό στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Το κοριτσάκι νοσηλευόταν από τις 12 Δεκεμβρίου με βαριά συμπτώματα αλλά το βράδυ της Τετάρτης άφησε την τελευταία του πνοή.

Συνολικά 88 παιδιά έχουν προσβληθεί με κορονοϊό και νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα με τον διευθυντή της παιδιατρικής στην Πάτρα να βλέπει διπλασιασμό των νοσηλειών αλλά ηπιότερη νόσο. «Τα μωρά που νοσηλεύουμε στη μονάδα είναι σχετικά καλά» τόνισε ο διευθυντής Παιδιατρικής στο Νοσοκομείο του Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου.

«Από τις αρχές Δεκεμβρίου έχουν διπλασιαστεί οι εισαγωγές θετικών παιδιών στην παιδιατρική. Έχουμε νοσηλεύσει 208 παιδιά εκ των οποίων τα 48 είναι από 1η Δεκεμβρίου και μετά» πρόσθεσε ο κ. Δημητρίου.

Συνολικά 46.000 παιδιά βρέθηκαν θετικά τις δύο πρώτες εβδομάδες επαναλειτουργίας των σχολείων. Από το σύνολο των κρουσμάτων στα σχολεία το  1 στα 3 νέα αφορά παιδί.

Όσο και να πέφτει η θερμοκρασία, τα παράθυρα παραμένουν ανοιχτά με τα χοντρά μπουφάν, τους σκούφους και τα γάντια να έχουν επιστρατευτεί για τις κρύες σχολικές αίθουσες. Ανήσυχη είναι η Παναγιώτα Μητσοπούλου καθώς πρέπει να προστατεύσει την 12χρονη κόρη της εκτός από τον κορωνοϊό τώρα και από το κρύο. «Κρυώνει προσπαθούμε να τα ντύνουμε κι εμείς καλύτερα. Γάντια, σκούφους και τα λοιπά» πρόσθεσε η μητέρα της 12χρονης.