Νέα καταγγελία-σοκ σε βάρος του κατηγορούμενου για βιασμό ιερέα στα Κάτω Πατήσια

Νέα καταγγελία-σοκ σε βάρος του κατηγορούμενου για βιασμό ιερέα στα Κάτω Πατήσια

«Έβγαλε ένα 50ευρω για εμένα και είπε ότι αυτό το δίνει για μένα για να με ευχαριστήσει προσωπικά, αλλά θα ήθελε ένα αντάλλαγμα από εμένα»

Σοκ προκαλούν τα όσα καταγγέλλει μια κοπέλα, κάτοικος της περιοχής όπου λειτουργούσε ο ιερέας, που συνελήφθη για βιασμό ανήλικης στα Κάτω Πατήσια.

Η κοπέλα στη μαρτυρία της αναφέρει, ότι πήγε στο γραφείο του ιερέα, για να πληρωθεί για ένα γκράφιτι που είχαν κάνει με έναν φίλο της και εκείνος φέρεται να της έδωσε χρήματα, ζητώντας της ως αντάλλαγμα να πάνε οι δυο τους το βράδυ σε ένα κτήριο που ετοιμάζει για το κατηχητικό, για να δουν αν μπορούν να το ζωγραφίσουν και αυτό. «Μου είπε να μην φοβάμαι καθόλου, θα είμαστε εμείς οι δύο και ότι δεν θα μου συμβεί κάτι κακό, γιατί σκοπός είναι να περάσουμε και οι δύο καλά» αναφέρει η κοπέλα για όσα φέρεται να της είπε ο ιερέας.

«Ένιωθα πολύ περίεργα, έτρεμαν τα πόδια μου, έτρεμα ολόκληρη όταν τον έβλεπα» αναφέρει η κοπέλα όταν έβλεπε τον ιερέα στην περιοχή, μετά από επίμονες ενοχλήσεις από την πλευρά του. Η ίδια αναφέρει ότι επικοινώνησε με την αστυνομία αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, όπως της είπαν, καθώς θα έπρεπε να καταγγείλλει το περιστατικό τη στιγμή που έγινε, παρόλο, που σύμφωνα με την ίδια, επικοινώνησε με την αστυνομία, την αμέσως επόμενη ημέρα.

Ολόκληρη η μαρτυρία της κοπέλας

«Με είχε προσεγγίσει μια κοπέλα που κάνει παρέα με την οικογένεια του παπά και μου είχε πει ότι θα χρειαστεί βοήθεια για ένα γκράφιτι στο “Άμιλλα Περιστερίου” που πήγαιναν για ποδόσφαιρο τα παιδιά του. Πήγα με έναν φίλο μου και κάναμε τη δουλειά, όταν ήταν να πληρωθούμε περασαμε από το γραφείο του που είναι δίπλα στον ναό, και μέσα στον ναό ήταν η έγκυος τότε γυναίκα του με τα παιδιά του. Ήμασταν στο γραφείο δίπλα, άρχισε να μου κάνει πολύ προσωπικές ερωτήσεις στην αρχή, πολύ περίεργες κι εγώ δεν του απαντούσα με ειλικρίνεια γιατί δεν ήξερα πού ήθελε να καταλήξει. Μου είπε ότι θέλει να μου δώσει το ποσό, αλλά και εμένα προσωπικά να μου δώσει μια προσωπική αμοιβή με αντάλλαγμα. Μου έδωσε ένα 20ευρώ για έμενα και ένα για τον φίλο μου. Έβγαλε ένα 50ευρω για εμένα και είπε ότι αυτό το δίνει για μένα για να με ευχαριστήσει προσωπικά, αλλά θα ήθελε ένα αντάλλαγμα από εμένα.

Όταν τον ρώτησα ποιο είναι το αντάλλαγμα είπε ότι θα ήθελε μια ώρα από τη ζωή μου. Εγώ δεν είχα καταλάβει τι εννοούσε, αν εννοούσε κάθε βδομάδα, σίγουρα δεν εννοούσε για μια φορά. Μου έλεγε ότι έχει ένα κτήριο που το ετοιμάζει για το κατηχητικό για τη νεολαία και ότι ήθελε να με πάει εκεί να μου το δείξει μήπως το ζωγραφίζαμε και εκείνο το κτήριο. Ήθελε να πάμε εκεί μόνοι μας το βράδυ να μου το δείξει και ότι να μη φοβάμαι καθόλου θα είμαστε εμείς οι δύο και ότι δεν θα μου συμβεί κάτι κακό γιατί σκοπός είναι να περάσουμε και οι δύο καλά. Θα με έπαιρνε με το αμάξι να πηγαίνουμε και να γυρνάμε για μια ώρα, ήταν ημέρα Τετάρτη και ότι είχα χρόνο μέχρι την Παρασκευή να το σκεφτώ. Μου είπε να τον πάρω τηλέφωνο – είχα το τηλέφωνό του για τη δουλειά που είχαμε κάνει – για να βρεθούμε, εγώ του έκανα ξεκάθαρο ότι δεν θα τον πάρω τηλέφωνο. Ήμουν σε λίγο σοκ, του είπα ένα ευχαριστώ πολύ γεια σας. Το 50ευρω του το πέταξα, του είπα δεν έχω ανάγκη τα λεφτά σας. Ήταν 4 Νοεμβρίου τότε. Το βράδυ αφού είχα φύγει μου έστειλε μήνυμα στο κινητό να τον προσθέσω στα social. Την επόμενη ημέρα μου έκανε αιτημα φιλίας στα social και τον διέγραψα. Mετά από κάτι μέρες ενώ ήμουν με το τότε αγόρι μου με έπαιρνε τηλέφωνο και επέμενε και το σήκωσα και δεν είχε τίποτα να μου πει. Δεν ξέρω γιατί με έπαιρνε τηλέφωνο.

Επειδή μένω στην περιοχή τους έβλεπα συνέχεια.΄Ενιωθα πολύ περίεργα, έτρεμαν τα πόδια μου, έτρεμα ολόκληρη όταν τον έβλεπα. Μετά από λίγο καιρό που άρχισα να το ξεπερνάω κάπως, τον έβλεπα στην πλατεία ήταν με γυναίκα του και με κοίταγε όταν περνούσα. Είχα μιλήσει στην αστυνομία το πρωί στις 5 Νοεμβρίου της επόμενης ημέρας, είχα πάρει τηλέφωνο σε 3 αστυνομικά τμήματα και μας είπαν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό γιατί έπρεπε να το είχα δηλώσει τη στιγμή που έγινε και όχι τόσες ώρες μετά, παρόλο που δεν είχαν περασει ούτε 24 ώρες. Δεν είχα αποδεικτικά στοιχεία, ήμουν 18 χρονών, δεν ήμουν ανήλικη και μου είπαν ότι δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα, ούτε μήνυση ούτε τίποτα».