Επτάμηνη φυλάκιση σε 33χρονη γιατί δεν έστελνε το παιδί της σχολείο – O πατέρας παραδέχτηκε ότι δεν έχουν εμβολιαστεί

Επτάμηνη φυλάκιση σε 33χρονη γιατί δεν έστελνε το παιδί της σχολείο – O πατέρας παραδέχτηκε ότι δεν έχουν εμβολιαστεί

Η ποινή είναι με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης

Καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η 33χρονη μητέρα, η οποία δεν έστελνε το παιδί της στο δημοτικό σχολείο για ένα και πλέον χρόνο. Επίσης της επιβλήθηκε συμβολικό χρηματικό πρόστιμο, της τάξεως των 20 ευρώ.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο εισαγγελέας χαρακτήρισε το αδίκημα πρωτοφανές ενώ επισήμανε ότι η συμπεριφορά της μητέρας είναι αδιανόητη, σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να προκαλέσει την αφαίρεση της επιμέλειας του παιδιού που στιγματίστηκε.

Ο μηδενισμός, τόνισε δεν αποτελεί τρόπο σκέψης, ιδιαίτερα αν αφορά το μέλλον των παιδιών. «Εύχομαι να μην είναι υποκριτική η συμπεριφορά της μητέρας που τελικά έστειλε το παιδί στο σχολείο». Ζήτησε την ενοχή της 33χρονης τονίζοντας ότι δεν επιτρέπεται οι γονείς να αντιδρούν στις όποιες αποφάσεις της Πολιτείας με τις οποίες δεν συμφωνούν, μέσω των παιδιών τους.

«Εμείς το πηγαίναμε κανονικά σχολείο μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Όταν εμφανίστηκαν κρούσματα σταματήσαμε να το πηγαίνουμε», είπε ο πατέρας της 11χρονης μαθήτριας σύμφωνα με το magnesianews, επισημαίνοντας πως πήραν και tablet για να παρακολουθεί τηλεκπαίδευση, ενώ τόνισε ότι η κόρη του συμμετείχε και στην γιορτή για την 28η Οκτωβρίου. Τέλος ο πατέρας της 11χρονης παραδέχτηκε ότι δεν έχουν εμβολιαστεί.