Τζώρτζης Μονογυιός: Οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας κατέγραψαν το πιθανό αίτιο του δυστυχήματος

Τζώρτζης Μονογυιός: Οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας κατέγραψαν το πιθανό αίτιο του δυστυχήματος

Σε ποιο συμπέρασμα οδηγούνται οι ειδικοί από την ανάλυση των βίντεο από την κίνηση της FerrariFerrari

Στο τι οδήγησε τον Τζώρτζη Μονογιό να χάσει τον έλεγχο της Ferrari, με αποτέλεσμα αυτή να βγει από το οδόστρωμα και ο ίδιος να βρει τραγικό θάνατο και να τραυματιστεί σοβαρά η σύζυγός του, φαίνεται να καταλήγουν οι ειδικοί, από την ανάλυση του βίντεο που κατέγραψε η κάμερα διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Ο διερευνητής ατυχημάτων Κώστας Λακαφώσης ανέλυσε στο Mega τον τρόπο και το σημείο που ο Τζώρτζης Μονογυιός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, την ταχύτητα που είχε αναπτύξει στα τελευταία μέτρα της μοιραίας διαδρομής και τα συστήματα ασφαλείας του super car, που όπως φαίνεται ήταν απενεργοποιημένα. Στο βίντεο διακρίνεται η κόκκινη Ferrari να περνά το σημείο που βρίσκεται η κάμερα και να μπαίνει στην ευθεία 120 μέτρα από το σημείο της πρόσκρουσης.

Μια άλλη κάμερα καταγράφει τη συνέχεια και τη στιγμή που τα φώτα του αυτοκινήτου αλλάζουν πορεία. Είναι το σημείο που ο Τζώρτζης Μονογυιός χάνει τον έλεγχο και η Ferrari βγαίνει από τον δρόμο. Το σπορ αυτοκίνητο φαίνεται να αρχίζει να κινείται ανεξέλεγκτα, χωρίς όπως φαίνεται, να υπάρχει κάποιο ξαφνικό εμπόδιο στο δρόμο. Οι υπολογισμοί του Κώστα Λακαφώση δείχνουν, ότι η ταχύτητα του αυτοκινήτου τη στιγμή που περνά την πρώτη κάμερα, υπολογίζεται στα 72 χλμ. την ώρα.

Στην ευθεία ανεβαίνει σταδιακά και στο σημείο που χάνεται ο έλεγχος, υπολογίζεται στα 100 χλμ. την ώρα. Ο 42χρονος αρχίζει να πατά φρένο, όμως η πορεία είναι αναπόφευκτη πλέον και καρφώνεται σε δέντρο με 80 χλμ. την ώρα. Όλα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα, σύμφωνα με τον Κώστα Λακαφώση, ότι τα συστήματα ασφαλείας της Ferrari ήταν απενεργοποιημένα με ο Τζώρτζης Μονογυιός δεν είχε χρονικά περιθώρια αντίδρασης.

Είχε απενεργοποιήσει τα συστήματα ασφαλείας

Μιλώντας στο Mega κοινός φίλος του Τζώρτζη Μονογυιού και του Σέρβου εισαγωγέα της Ferrari, ανέφερε ότι ο εκλιπών απενεργοποίησε τα συστήματα ασφαλείας, μόλις μπήκε στο αυτοκίνητο. Το super car, το τρίτο που είχε στην κατοχή του, παρελήφθη από τον Τζώρτζη Μονογυιό μία ώρα πριν συμβεί το μοιραίο, από τη Γερμανία με Σέρβο διαμεσολαβητή. Επίσης, ήρθε στην Ελλάδα με γερμανικές πινακίδες.