Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ξέσπασε η μητέρα του – «Εδώ δικάζεται ο φόνος του και όχι ο ίδιος»

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Ξέσπασε η μητέρα του – «Εδώ δικάζεται ο φόνος του και όχι ο ίδιος»

Χτύπησε «κόκκινο» η ένταση κατά τη διάρκεια της κατάθεσης μαρτύρων

Ανέβηκαν οι τόνοι στη δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, όταν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης παιδικής του φίλης, η υπεράσπιση επικαλέστηκε συνέντευξη του, στην οποία υποστήριζε, ότι είχε περάσει περίοδο κλεπτομανίας.

«Εδώ δικάζεται ο φόνος του όχι ο ίδιος. Μην τον κατηγορείτε! Σταματήστε! Σταματήστε και σεβαστείτε! Δεν είχε μητρώο σε είχε συλληφθεί για τίποτα» ξέσπασε η μητέρα του άτυχου ακτιβιστή. Ένταση δημιουργήθηκε και κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του Γ. Καραθανάση, αναλυτή ψηφιακών πειστηρίων και διδάσκοντα στην Εθνική Σχολή Δικαστών, ο οποίος αναφέρθηκε στα στοιχεία που έχει εντοπίσει, εξετάζοντας το οπτικοακουστικό υλικό από την επίθεση, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων, ότι ο Ζακ «δεν είχε φυσική δύναμη για να οδηγηθεί σε συνθήκες πάλης, ούτε φαίνεται να υπήρξε αντίσταση από την πλευρά του κατά τη σύλληψη».

Η υπεράσπιση τον εγκάλεσε για ψευδορκία, με την πολιτική αγωγή να επισημαίνει, ότι δεν πρέπει να απειλούνται οι μάρτυρες, ζητώντας να προβληθεί το επίμαχο βίντεο καρέ-καρέ σε αργή κίνηση. Τελικά, το δικαστήριο έκρινε, ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να λάβει χώρα στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων.

Λίγο αργότερα, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου στην υπόθεση μεσίτη, απάντησε καταθέτοντας μήνυση για ψευδή καταμήνυση στις αναφορές του δημοσιογράφου Λ. Σταμμέλου, που κατέθεσε στο δικαστήριο. Ο δικηγόρος υποστήριξε, ότι ο μάρτυρας ψεύδεται, όταν αποδίδει στον εντολέα του δηλώσεις ακροδεξιού κόμματος και τον συνδέει με λογαριασμό του Twitter με το όνομα «snake». «Του απέδωσε σαφές κίνητρο για τη διάπραξη ενός ειδεχθούς εγκλήματος, για το οποίο κατηγορείται.» ανέφερε ο δικηγόρος Ορφέας Φίλος, με την πολιτική αγωγή να αντιδρά λέγοντας: «Είμαστε εκτός μέτρου πια…».

Υπεράσπιση: Με απρεπή τρόπο επιχειρείται να συνδεθεί ο εντολέας μου με το λογαριασμό. Χωρίς ο μάρτυρας να έχει απευθυνθεί στις αρχές, το έχει ταυτοποιήσει μόνος του. Έχει κατασυκοφαντήσει τον εντολέα μου και προχωρά τρία χρόνια σε μία προπαγανδιστική επίθεση σε βάρος του. Να ανακαλέσει αλλιώς…

Πρόεδρος: Απειλείτε τον μάρτυρα; Δεν έχει ακόμη μιλήσει να εξηγήσει πώς ταυτοποίησε…

Πολιτική αγωγή: Να σταματήσει η προπαγάνδα από την πλευρά σας και να αναλάβει την ευθύνη αυτών που λέει ( σ.σ. ο μεσίτης), αφού είναι τέτοιος άνδρας…

Υπεράσπιση: Να καταγράφει στα πρακτικά αυτά που λέει η συνάδελφος.

Πολιτική Αγωγή: Να μου κάνει μήνυση. Όχι με θρασυδειλία, να έρθει να το πει… υπάρχει ένα όριο και προσβάλει τη νοημοσύνη μας..

Υπεράσπιση: Η κυρία προχωρά σε ποινικά αδικήματα. Θα κάνω αναφορά στο δικηγορικό σύλλογο.

Πολιτική Αγωγή: Να κάνετε ό,τι θέλετε. Πρέπει να προστατεύουμε τους ανθρώπους όταν έρχονται να καταθέσουν.

Πρόεδρος: Έχουμε νομικό πολιτισμό. Ας συνεχίσουμε τη διαδικασία.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης με το σκεπτικό ότι δεν προκύπτουν υπόνοιες ψεύδους κατάθεσης.