«Ψευτογιατρός: Παρουσιαζόταν και ως πιλότος – Είπε ότι είχε αλλάξει το όνομά του για να μην τον βρουν… οι Τούρκοι

«Ψευτογιατρός: Παρουσιαζόταν και ως πιλότος – Είπε ότι είχε αλλάξει το όνομά του για να μην τον βρουν… οι Τούρκοι

Ο κατηγορούμενος μέχρι την τελευταία στιγμή τους υποσχόταν πλήρη ίαση

Τζίρους χιλιάδων ευρώ όχι μόνο ως «ψευτογιατρός» αλλά και ως πιλότος που είχε… στοχοποιηθεί από τους Τούρκους και γνώριζε από επενδύσεις φαίνεται πως έκανε ο κατηγορούμενος ο οποίος δικάζεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για 12 θανάτους ασθενών του και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Με την ιδιότητα του διάσημου ογκολόγου ο κατηγορούμενος απέσπασε από την οικογένεια καρκινοπαθούς που έφυγε από τη ζωή το 2015 , 39.000 ευρώ σύμφωνα με την κατάθεση του γιου του.

Ο μάρτυρας περιέγραψε στο δικαστήριο πώς παρακολουθούσαν τον πατέρα του να «λιώνει» ακολουθώντας τις θεραπείες του Δρ. Κόντου.

«Όταν ένας άνθρωπος επί τέσσερις μήνες έχει πυρετό κάθε ημέρα καταλαβαίνετε ότι βασανίζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως ο κατηγορούμενος μέχρι την τελευταία στιγμή τους υποσχόταν πλήρη ίαση.

«Ο πατέρας μου την εβδομάδα που απεβίωσε ήταν πραγματικά σε κώμα. Ερχόταν ο κατηγορούμενος και μου έλεγε «μη χάνεις την ελπίδα, μη φοβού»» ανέφερε ο γιος του θύματος ενώ μίλησε και για μια ειδικευόμενη γιατρό στο 401 που του είπε ότι έχει διαβάσει συγγράμματα του κατηγορούμενου!

Οι 200.000 ευρώ για την μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής

Θύμα του κατηγορούμενου τον οποίο ωστόσο είχε γνωρίσει με την ιδιότητα του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας κατέθεσε ότι έπεσε και ένας γείτονας του στο Κορωπί. Το ποσό που του έδωσε ήταν 200.000 ευρώ , είπε ο μάρτυρας , προκειμένου να αγοράσει μια μετοχή της Τράπεζας της Ανατολής και να διπλασιάσει σύντομα τα χρήματα του.

«Του έδωσα στο χέρι μετρητά 100.000 ευρώ και στη συνέχεια, ύστερα από πίεση, άλλα 90.000 ευρώ σε μετρητά. Στην τράπεζα σε λογαριασμό του κατέθεσα άλλα 5.300 ευρώ» κατέθεσε ο μάρτυρας ο οποίος περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως έναν άνθρωπο ιδιαίτερα χειριστικό.

«Κάποια στιγμή νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και τον αναζήτησα. Δεν υπήρχε Κόντος στο νοσοκομείο, μου είπαν ότι εκεί νοσηλεύεται ένας Κοντοστάθης. Τον ρώτησα για την αλλαγή του ονόματος και μου είπε ότι είχε γίνει κάτι με τον Ερντογάν και τους Τούρκους και έπρεπε να αλλάξει το όνομά του για να μην τον βρουν οι Τούρκοι» είπε ο μάρτυρας στο δικαστήριο και συμπλήρωσε ότι εκτός από χρήματα του ζήτησε και κάρτες SIM «για να τα δώσουμε σε γεροντάκια στο Άγιο Όρος.» «Μάλιστα μου είπε ότι θα κρατήσει αυτός τη μία κάρτα SIM για να μπορεί να επικοινωνεί χωρίς να τον βρίσκουν οι Τούρκοι» ανέφερε ο μάρτυρας ο οποίος στη συνέχεια είπε πως όταν μετά από ενάμισι χρόνο κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απατεώνα προσπάθησε να πάρει πίσω τα χρήματα του.

«Του ζητούσα τα χρήματα και άρχισε να αραιώνει τις επαφές: μια μου έλεγε ότι ήταν στη Ρόδο, μία στην Κύπρο, μία στο Ισραήλ. Προσπαθούσα να πάρω τα χρήματά μου πίσω και λίγα- λίγα μου επέστρεψε 30.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα τα έχασα. Ήμουν χάλια οικονομικά. Το 2020 έμαθα από τα κανάλια γιατί κατηγορείται. Όλοι όσοι τον γνωρίζαμε στην Παιανία χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Πού να το φανταστούμε; Ζούσε ανάμεσά μας, όλοι για πιλότο τον ξέραμε» ανέφερε και συμπλήρωσε λέγοντας «Εξαπατήθηκα αλλά τι μπορούσα να κάνω; Αν τον πήγαινα στα δικαστήρια, δεν θα μου επέστρεφε τίποτα. Προσπαθούσα να πάρω κάποια χρήματα πίσω. Μπόρεσα μόνο αυτά τα 30.000 ευρώ».