Κορονοϊός: Σε δύο στάδια η άρση των μέτρων – Πότε ξεκινάει η μουσική και ανοίγουν τα κέντρα διασκέδασης

Κορονοϊός: Σε δύο στάδια η άρση των μέτρων – Πότε ξεκινάει η μουσική και ανοίγουν τα κέντρα διασκέδασης

Τι θα γίνει με την χωρητικότητα των φιλάθλων στα γήπεδα - Πότε θα φύγουν εντελώς οι περιορισμοί για τους πολίτες

Μπορεί τα κρούσματα του κορονοϊού να μην είναι λίγα στην Ελλάδα, καθώς η παραλλαγή Όμικρον έχει ταχεία εξάπλωση, όμως όλα δείχνουν πως οδεύουμε σε σταθεροποίηση. Αυτή η τάση αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την σταδιακή άρση των περιορισμών, που αναμένεται να γίνει σε δύο στάδια, όπως και η επιστροφή της κανονικότητας με μουσική στην εστίαση και άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης.

Βήματα σταδιακής άρσης των μέτρων στην εστίαση και στα γήπεδα σχεδιάζουν κυβέρνηση και ειδικοί με βάση την πορεία αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων, ενώ την Τετάρτη θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμοξιωλόγων, όπως μεταδόθηκε σε ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Εφόσον συνεχιστεί η πορεία αποκλιμάκωσης της πανδημίας σήμερα και αύριο, την Τετάρτη αναμένεται να αποφασιστεί η πρώτη χαλάρωση των μέτρων και από τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου να προχωρήσει η απελευθέρωση της μουσικής και να αυξηθούν και οι θεατές στα γήπεδα. Αυτά τα δυο σημεία χαλάρωσης προανήγγειλε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Η πλήρης άρση των μέτρων αναμένεται από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου, οπότε και θα διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στην διασκέδαση πράγμα που σημαίνει ότι θα επιστρέψουν και τα κέντρα διασκέδασης και τα κλαμπ. Αυτά θα συζητηθούν ην επόμενη εβδομάδα οπότε και θα διαμορφωθεί το νέο πλαίσιο κανόνων.

«Άρα αυτή την εβδομάδα συνεχίζουμε με τα μέτρα ως έχουν, από Δευτέρα επανέρχεται η μουσική και από τον επόμενο μήνα πάμε στην άρση των υπολοίπων μέτρων» κατέληξε ο ρεπόρτερ του καναλιού Πέτρος Μποτσαράκος.

Στην κυβέρνηση είναι ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι τα μέτρα έπιασαν τόπο και ηρέμησε κατά κάποιον τρόπο το κύμα της πανδημίας με την παραλλαγή Όμικρον.