Αυτά είναι τα δύο από τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις σε Αττική και περιφέρεια

Αυτά είναι τα δύο από τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις σε Αττική και περιφέρεια

Είχαν αποκομίσει παράνομο οικονομικό όφελος πάνω από 120.000 ευρώ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες (ΕΔΩ) δύο ημεδαπών, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές οικιών σε Αττική και Περιφέρεια.

Οι ανωτέρω συνελήφθησαν την 10-12-2021 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεγαρέων, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη κλοπή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα και σε απόπειρα, η συνολική αξία της οποίας υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ και παράβαση του Νόμου περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους, στη διευκόλυνση διερεύνησης της συμμετοχής τους και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις σε βάρος μεγάλου αριθμού και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22960-28001 του Τμήματος Ασφαλείας Μεγαρέων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.